Tiberiu Lovin anunta pe blogul personal ca astazi a avut loc, la Sinaia, deschiderea oficiala a „colectiei de micromodele feroviare active cu caracter permanent” – pe scurt, a unei colectii de trenulete. El promite sa revina sambata cu un fotoreportaj si un film de la eveniment.

Colectia a fost pusa la dispozitia publicului de catre familia Drera, pe propria cheltuiala, pentru „a face deliciul tutoror celor care iubesc calea ferata”, dupa cum a afirmat Radu Bellu, inginer al CFR.

Familia Drera are un contract de asociere in participatiune pentru exploatarea Cetatii Rasnov. „Ma bucur ca am reusit sa aduc Gara Sinaia in Orasul Sinaia”, a declarat sefa de gara, Loredana Vasile, pentru Reporter Virtual. „Acest proiect parea irealizabil acum trei luni de zile, dar oameni dedicati, asa cum sunt ceferistii, au facut acest proiect realizabil. CFR-ul a adus tot felul de instalatii vechi de locomotiva, ceasurile care sunt foarte pretioase, telefoanele…. Deocamdata noi o numim colectie si speram sa aducem multe alte lucruri interesante. Ati vazut si limuzina Anei Pauker, care merge pe sine. Ana Pauker a luat un Mercedes, i-a montat roti speciale de tren si circula pe calea ferata cu el. De asemenea, noi incercam sa aducem si un vagon de cale ferata pe care sa-l amenajam in stil Orient Expres si in care sa facem o cafenea. Dorim sa realizam un ansamblu muzeal”.

Intrarea este gratuita in acest weekend, cu ocazia Festivalului „Sinaia Forever”. De luni, pretul unui bilet va fi de sase lei.