Unde poti trage in Telega daca nu la “tremurat gros”, la New York, la Viena, la Las Vegas, adica, la tanti Gina, la doamna Cacarumbas. Intr-o casuta de lemn. Si daca vrei povesti ti le ofera impreuna cu un pachet de cazare-tratamente-masaje. Da, aici de unde Irina Loghin tocmai si-a terminat slabirea acum doua saptamini, iar Andreea Marin infrumusetarea, acum citiva ani.

Intii despre puscaria Doftana.

Legenda o stie tanti Gina Cacarumbas:

“O tinara proprietara de terenuri din zona, cu multa vreme in urma, s-a dus insotita de patru argati sa-si inspecteze latifundiile in zona actualei puscarii Doftana. Acolo o banda de tilhari a batut-o, batjocorit-o si pradat-o fara mila. A scapat cu viata, s-a tratat la Viena si la intoarcere a construit puscaria cu 365 de celule (cite zile are anul) si a lasat un blestem asupra locului: tilharii si raufacatorii inchisi aici sa nu scape cite zile or avea.”

Puscaria, cu istoria ei veche si parasirea mai noua traieste inca. A fost bar, discoteca, s-a vrut chiar bordel, muzeu al comunismului. Doamna Cacarumbas din Telega are propriul plan de afaceri, posibil de pus in opera cu imaginatia dumneaei si banii altcuiva. Puscaria ar urma sa se transforme in hotel, camerele sa fie celule. Doamna Cacarumbas gindeste un regim special de inchisoare: turistul urmeaza sa stea inchis in celula, singur, si la fiecare iesire solicitata sau vizita dorita sa plateasca un tarif.

Personalul va fi imbracat in costume de gardieni, turistii in costume de puscariasi, dar confectionate din materiale scumpe, totul de mare lux, de a dreptul chici voit, numai senzatia de privare de libertate sa existe. Libertatea aici s-ar cumpara cu bani, nu cu buna credinta, nu cu cinste. Cum vi se pare?!

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Eugen Istodor.