Expozitia de fotografie Made in Romania a lui Andrei Pandele va putea fi vizitata in perioada 9-27 octombrie, zilnic, intre orele 11:00 si 21:00.

Vernisajul va avea loc vineri, 9 octombrie, de la ora 19:00, la Galeria Dalles, informeaza organizatorii. Made in Romania reuneste lucrari realizate mai ales in anii '70-'80 si surprinde stilul de viata din perioada Romaniei comuniste.

Made in Romania este prima expozitie a lui Andrei Pandele organizata vreodata la noi in tara de o galerie privata de arta, Karousel, care, de altfel, il si reprezinta aici pe artist. Fotografiile au mai fost expuse si cu ocazia avanpremierei filmului Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!, pe 24 septembrie.

Karousel reuneste in spatiul expozitional de la Dalles lucrari realizate in anii '70-'80 si cateva chiar in anii '90, dintre care mai mult de jumatate sunt expuse in premiera in Romania.

Reintoarcerea triumfala - iulie 1983 - Dr. Taberei
Reintoarcerea triumfala
Fotografiile lui Andrei Pandele sunt flash back-uri dintr-un timp pe jumatate uitat. Ele reusesc sa recupereze stari, locuri, chipuri de dinainte de 1989, un intreg stil de viata pe care multi il credeau de neclintit.

Vizitatorii vor regasi, la parterul si etajul galeriei Dalles, 85 de lucrari de dimensiuni relativ mari (47 x 70 cm), in serii limitate de 10 exemplare, disponibile spre achizitionare.

Militia romana
Militia romana
Andrei Pandele are un portofoliu impresionant, avand la activ numeroase expozitii de fotografie in intrega lume, iar lucrarile sale au fost achizitionate in colectii private internationale.

Arhitect de profesie, Andrei Pandele este membru al Asociatiei Artistilor fotografi din 1973, artist AFIAP din 1981 si membru fondator al Asociatiei Presei Sportive din 1990. Andrei Pandele a colaborat cu Associated Press si Sigma in 1990. Este reprezentat in Europa de collectif est/ost, iar in Romania de Galeria Karousel.