Joi, 15 octombrie, membrii trupei Byron au sustinut doua miniconcerte in statiile de metrou Universitate si Romana. Formatia a interpretat in premiera piesa King Of Clowns, de pe noul lor material. Evenimentul a fost o surpriza destinata fanilor, dar si o modalitate originala de a promova noul album, A Kind Of Alchemy, care va fi lansat pe 23 octombrie, in clubul Silver Church, de la ora 22:00.

Prin intermediul acestor miniconcerte, trupa a oferit o surpriza fanilor sai, manifestarea nefiind anuntata in presa prin mijloacele specifice, ci prin intermediul retelelor sociale (Facebook, Twitter) si SMS. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a numerosi fani, dar si a calatorilor, incantati si surprinsi de spectacolul live inedit. Membrii trupei au date autografe pe cartele de metrou.

Trupa Byron foloseste celebrele chitare Tanglewood, care le-au fost puse la dispozitie de catre producatori din anul 2008. Byron este singura trupa din Romania care a atras atentia celor de la Tanglewood, care sustin si formatia Coldplay.

Pe 23 octombrie, de la ora 22:00, formatia Byron isi asteapta toti fanii pentru lansarea noului album, A Kind Of Alchemy. In deschidere vor canta Cvartetul A Quattro, Persona si Marius Florea Vizante.

Pe langa concertul de lansare, turneul de promovare a albumului (noiembrie-decembrie 2009) va mai cuprinde orasele: Pitesti, Sibiu, Cluj, Constanta, Iasi, Targu Mures, Brasov, Timisoara, Craiova.

Albumul incepe si se termina cu acelasi motiv muzical, abordat diferit, prima data anuntand venirea noptii (The Night), a doua oara pe cea a diminetii (A Peaceful Mind). In incheiere, pe post de bis, o piesa despre efemeritatea relatiei ascultator - album (inchipuit ca persoana), mascata intr-o poveste despre o prietenie pierduta (Blinded By Sunshine). Titlul A Kind Of Alchemy se leaga direct de una din piesele de pe album, The Alchemist, in care personajul principal, alchimistul (compozitorul), transforma oamenii in cantece.

Inregistrarile s-au realizat in studioul Real Sound & Vision, productia, sunetul, mixajul si masterizarea fiind asigurate de Victor Panfilov.

Solistul trupei, Dan Byron, spune ca "albumul A Kind Of Alchemy este alcatuit din raspunsuri la intrebarile unui interviu imaginar, de-a lungul unei nopti ploioase, reporter fiind insusi ascultatorul. Subiectele abordate sunt creatia, mass-media, ispita facilului, alienarea societatii moderne etc.”

6fingers, claparul trupei: “albumul as zice ca e in general despre creatie/conditia artistului (desi nu e unul conceptual, doar tematic e oarecum uniform; industria muzicala nu apare explicit decat intr-o piesa, cel mult ca un impediment, o sirena. N-as vrea sa se inteleaga ca e inca un album manifest de tip “noi inotam contra curentului si ce iconoclasti suntem noi si nu avem nevoie de industria muzicala”. E un cliseu des intalnit la trupe care nu scot niciodata capul din underground. Faptul ca o faci nu inseamna ca trebuie sa si faci parada. Dimpotriva, as zice ca e un album mai comercial/prietenos decat primul, care risca sa ne aduca fani pe care nu i-am fi castigat cu primul album.”

Albumul costa 39,9 lei si va fi distribuit prin intermediul A&A in reteaua librariilor Carturesti din toata tara si pe www.charitygift.ro, magazinul online in cadrul caruia toate produsele contin o donatie catre o cauza sociala.

Trupa Byron

Gandita initial ca un proiect solo, trupa Byron s-a conturat la sfarsitul anului 2006. Denumirea a fost pusa dupa vocalistul si fondatorul acestei formatii, Dan Byron, al carui trecut se leaga de proiecte ca Agathodaimon, RA, Kumm sau Urma.

Primul concert a avut loc pe 1 decembrie 2006, in Laptaria lui Enache. Pe 17 august 2007 a cantat pe scena mare a festivalului Stufstock. Data de 12 octombrie 2007 a marcat lansarea primului album, intitulat Forbidden Drama, in club Fabrica.

In februarie 2008 a inceput sa se contureze un nou proiect - primul concert unplugged din Romania, in adevaratul sens al cuvantului, acesta avand loc pe data de 3 aprilie la Bastionul Macelarilor, in Targu Mures. Ca invitati speciali au fost adusi domnul Alexandru Andries si Paula Seling. Inregistrarile din timpul acestui concert au fost lansate, la sfarsitul anului trecut, pe un DVD.

Trupa Byron este alcatuita din: Dan Byron (voce, chitara acustica, flaut), 6fingers (clape, voce, chitara acustica), Vlady Sateanu (bas), Costin Oprea (chitara electrica), Cristi Matesan (tobe).

Mai multe despre Byron gasiti pe site-ul lor oficial, pe pagina de myspace, pe facebooksi twitter.