Incepind din 16 octombrie, filmul Francesca va rula si in cinematografele din Constanta si Oradea. La Constanta, Francesca va fi proiectat la Cityplex - Tomis Mall, iar la Oradea, la Hollywood Multiplex – Lotus Center, timp de 2 saptamani, pana pe 29 octombrie. Francesca, regizat de Bobby Paunescu, a avut premiera mondiala la Festivalul de Film de la Venetia, unde a stirnit un scandal mediatic dupa ce a fost contestat de mai multi politicieni.

In ambele orase, lansarea va fi marcata de cate o proiectie de gala – sambata, 17 octombrie 2009, la ora 20:30 la Constanta si luni, 19 octombrie 2009, la ora 20:00, la Oradea.

Regizorul Bobby Paunescu, insotit de actorii Monica Birladeanu, Dorian Boguta si Mihai Dorobantu vor fi prezenti la proiectii si vor intra in dialog cu cinefilii constanteni si oradeni.

Francesca a avut premiera nationala la inceputul lunii octombrie si acum ruleaza in cinematografele din Bucuresti, Bacau, Cluj, Iasi, Pitesti si Timisoara. Filmul a adus in salile de cinema, in cele 2 saptamani de la lansare, peste 9000 de spectatori.

Francesca (Monica Birladeanu) este o tanara educatoare al carei vis este sa plece in Italia. Aflata in cautarea unei vieti mai bune, Francesca este pregatita sa infrunte orice, chiar si retinerile apropiatilor sai. Planul este ca Mita (Doru Boguta), iubitul ei, sa ajunga si el in Italia, de indata ce-si va incheia micile afaceri de care se ocupa in Romania. Numai ca evenimentele se precipita, adevaruri dureroase ies la iveala si prioritatile se schimba.

Din distributie, alaturi de Monica Birladeanu fac parte Doru Boguta, Luminita Gheorghiu, Teodor Corban, Doru Ana, Mihai Dorobantu, Dana Dogaru etc.