In perioada 17-31 octombrie, libraria Carturesti va gazdui expozitia de pictura a artistei barasabene Alexandrina Hristov. Venisajul expozitiei Lavmitender va avea loc pe 23 octombrie, de la ora 20:00, informeaza pagina de facebook a artistei. Cu ocazia evenimentului, Alexandrina va sustine un concert alaturi de Petrica Ionutescu ("trompetsica de aur") si Gabriel Almasi ("mandola magica"). Invitatii serii: Andrei Gheorghe si Mitos Micleusanu.

"Alexandrina Hristov nu si-a propus sa revolutioneze conceptualismul si nici sa socheze, ea picteaza precum canta si canta precum picteaza, sincer, deschis si melancolic. De fapt, melancolia palpita in pictura ei cu tenta naiva, alaturi de tristete si nostalgie.

Daca anumite portrete fara varsta sunt mai "dark" altele sunt ingrijorator de atractive, "chipuri prenatale" cu tenta manga, unde totul izvoraste din ochi si se prabuseste in ochi. Animalele reprezinta, in picturile Alexandrinei, singurele fiinte care inteleg dincolo de cuvinte, care empatizeaza fara a interveni rational si sunt mereu alaturi, la bine si la rau, ca un "alter ego" ce ne ofera dezinteresat perspectiva contemplatiei imediate", spune Mitos Micleusanu, unul dintre invitatii serii.

Cu ocazia evenimentului, Alexandrina va canta alaturi de Petrica Ionutescu (trompeta, clape) si Gabriel Almasi (chitara, mandola).

Alexandrina Hristov s-a nascut la Chisinau. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. Activitatea sa se leaga de muzica, pictura si poezie, pe care le combina foarte reusit. Printre primele sale aparitii se numara o serie de concerte la Cafe Deko din Bucuresti. Artista a mai cantat la Festivalul de Jazz de la Garana, Festivalul Om bolnav, la Pestera Bolei, la Festivalul International de Film Transilvania.

Alexandrina este cunoscuta publicului roman inca din 2006, cand Fundatia Phoenix si Dan Chisu i-au descoperit talentul deosebit. Acum doi ani, concertele Alexandrinei au umplut seri la rand Cafe Deko, iar piesa Fata merge pe jos i-a asigurat recunoasterea. Alexandrina este apreciata si datorita rolului sau din filmul Trois femmes de Moldavie, in regia lui Paul Cuzuioc.

Primul album al artistei, Om de lut, a fost lansat anul acesta, pe 9 aprilie. Discul contine 12 piese originale compuse de Alexandrina in perioada 2000-2007 si un remix de Dan Handrabur. Vezi aici o cronica si o fotogalerie de la concertul de lansare.

Vezi aici pagina de myspace a Alexandrinei Hristov si pagina de facebook.

Expozitia Lavmitender va putea fi vizitata la Libraria Carturesti de pe strada Pictor Arthur Verona, nr. 13.