A colaborat cu artisti ca Frank Sinatra, Elton John, Chick Corea, John McLaughlin, Al Di Meola, a lansat peste 15 albume de-a lungul carierei si a mai concertat in Romania, la Timisoara si Vama Veche (Stufstock). Jean Luc Ponty va canta pe 11 martie 2010, ora 20:00, la Sala Palatului din Capitala, alaturi de William Lecomte (clape), Guy Akwa Nsangue (bas) si Damien Schmitt (tobe), informeaza organizatorii.

Provenind dintr-o familie de muzicieni francezi (tatal canta la vioara, mama la pian), Jean Luc Ponty a studiat muzica la Conservatoire National Superieur de Musique de Paris, iar dupa absolvire a cantat timp de trei ani in prestigioasa orchestra Concerts Lamoureux.

In momentul in care a trebuit sa ia o decizie privind cariera sa, artistul a ales sa-si exprime atractia pe care o simtea pentru jazz prin intermediul viorii sale. La inceput, aceasta alegere a reprezentat un handicap pentru ca in acele timpuri foarte putini au vazut vioara ca facand parte din vocabularul jazz-ului modern.

La 21 de ani a aparut primul album al muzicianului-compozitor - Jazz Long Playing - criticii apreciindu-l ca fiind primul violonist de jazz care poate transmite aceleasi stari ca un saxofonist.

De-a lungul carierei sale, Jean Luc Ponty a colaborat cu artisti precum: Frank Sinatra, Elton John, Chick Corea, John McLaughlin, Al Di Meola si a sustinut concerte in toata lumea (America de Sud, S.U.A, Canada, India, Franta, Germania, Austria, Ungaria, Lituania, Rusia, Italia etc.).

Dupa mai mult de 15 albume si un DVD - In concert (2004), la sfarsitul anului 2008, Jean-Luc si trupa sa au devenit un cvartet cu percutie, iar artistul a decis o reintoarcere la sound-ul anilor '70-'80 intr-o versiune moderna.

Biletele pentru concertul Jean Luc Ponty & His Band se vor gasi online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, la magazinele Diverta, Muzica, Vodafone, Carturesti Germanos, precum si la Sala Palatului, incepand cu 1 noiembrie 2009. Evenimentul este organizat de Fundatia Phoenix.

Vezi aici site-ul lui Jean Lui Ponty si pagina lui de myspace.