Formatia timisoreana de hardcore Implant Pentru Refuz va lansa joi, 5 noiembrie, albumul OTHEROOT si videoclipul Nemesis, informeaza managementul trupei. Evenimentul va avea loc in Clubul Fabrica din Bucuresti, de la ora 20:00. In deschidere vor canta Blister Blue si D’Aia. Modalitatea de prezentare a noului material reprezinta o premiera mondiala.

Fondata in 1995, la Timisoara, formatia Implant Pentru Refuz este compusa din vocalistii Octavian Horvath si Ovidiu Takacs, basistul Stefan Czifrak, chitaristii Valentin Popescu si Razvan Nicov si tobosarul Adrian Iacob.

Discografie: Implant Pentru Refuz (1995), Permis postsinucidere (1997), Culori (1999), Oameni fara fete (2001), Monolith (2007), OTHEROOT (2009).

Noul material, OTHEROOT, produs de casa de discuri germana EMG, aduce o schimbare de imagine: artwork-ul realizat de Ovidiu Hrin (synopsismedia.com) este o opera de arta in sine, iar modalitatea de prezentare este o premiera mondiala: un digipack ce contine noua piese in limba romana (ROOT) si corespondentele lor in limba engleza (OTHER).

Radacinile albumului OTHEROOT se regasesc in albumul Monolith care, in 2007, a rasplatit asteptarile fanilor si a incantat presa: "Asa e ca nu v-ati imagina niciodata ca urmatorii timisoreni - Octavian Horvath, Ovidiu, Takacs, Ovidiu Vinereanu, Valentin Popescu, Razvan Nicov, Gabriel Papay, Adrian Iacob, inventatorii si specialistii in Implant Pentru Refuz - sa serveasca videoclipuri gustate de popor si sa fie invitati la Surprize, surprize?! Hotarit lucru, cind te confrunti cu acest Monolith, in ciuda interventiilor hip-hop (Vlad Dobrescu, C.T.C.) sau chiar jazz (Cristina Padurariu si Petrica Ionutescu, Blazzaj), senzatia de seriozitate fara intoarcere, de inflexibilitate a tonului, de intransigenta a liniei melodice, de sunet militant nu iti ofera prea multe sanse.

Fie ca accepti implantul, fie ca dai bir cu fugitii la jumatatea albumului (din cale-afara de speriat de gravitatea cu care te confrunti, pierzind astfel sansa unui final de inalta tinuta auditiva), concluzia nu poate fi decit una: Monolith, in singuratatea lui de cursa lunga, este un clasic al acestei caste puriste pe care rock-ul metalic a stiut sa o cultive dintotdeauna” ( Matei Florian - "Dilema veche”)

Una dintre surprizele evenimentului muzical de joi, 5 noiembrie, este premiera videoclipului Nemesis, realizat integral de Daniel Dorobantu. Pariul pe care regizorul l-a pus cu el insusi, a fost sa completeze la nivel vizual forta lirica a piesei ("may each keep you forever out under flaming sun / may each hold you forever stranded out in the burning sun”).

Membrii IPR vor continua seria concertelor de promovare a albumului OTHEROOT pe parcursul lunii noiembrie, intai in orasele mari din tara si apoi in Ungaria, Austria, Germania.

Vezi aici site-ul IPR si pagina de myspace.

Blister Blue inseamna Alex Ispas (voce), Alex Voicu (bas), Valentin Nicolescu (tobe) si un melanj reusit de punk & garage-rock. S-au facut remarcati datorita unor aparitii in deschidere la Travka, AB4, Hotel Fetish, The MOOod si The Amsterdams, dar si prin participarea la Stufstock 6.

De la sfarsitul lui septembrie, trupa a terminat inregistrarile pentru primul album, a carui lansare este asteptata curand.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.

D’Aia sunt Robo (voce), Octavian (voce, synth, chitara), Bebe (bass) si Bogdan (tobe, ex-Dekadens). Pe scurt, patru entuziasti ce au ales din decembrie 2008 sa aduca un suflu tanar si efervescent scenei alternative romanesti. Pana in prezent, vointa lor muzicala le-a adus concerte, dar mai ales includerea piesei Sunday pe compilatia OneDay Uploaded Mix No.2.

Vezi aici pagina de myspace a trupei D'Aia.

Concertul Implant pentru Refuz este organizat de Clubul Fabrica si Asociatia Culturala Makeapoint. Biletele costa 20 RON.

Club Fabrica se afla pe str. 11 iunie, nr. 50.