Documentarul de lungmetraj Dacia, dragostea mea va avea premiera in Romania pe 4 noiembrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Studioul Horia Bernea, incepand cu ora 20:15, informeaza organizatorii. Filmul surprinde evolutia Romaniei, de la comunism la capitalism, din perspectiva celui mai carismatic simbol romanesc: automobilul Dacia.

Dacia, dragostea mea va putea fi vizionat in fiecare miercuri a lunii noiembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman - Studioul Horia Bernea, din incinta Muzeului Taranului Roman, precum si la Institutul Francez, Sala Elvira Popescu, in perioada 20 - 26 noiembrie.

Dacia, dragostea mea urmareste povestile mai multor generatii de romani - de la nostalgici, pana la tineri intreprinzatori - aratand continua transformare in care se afla societatea romaneasca. Toate aceste povesti sunt legate de prezenta Daciei, care a inceput prin a fi un simbol al ambitiilor comuniste de ordin tehnologic, iar acum este deja parte din peisajul economic international.

Scenariul si regia filmului apartin regizorilor Julio Soto si Stefan Constantinescu.

Julio Soto a realizat filme difuzate de National Geographic, Channel 4, TVE Spania, History Channel sau Al-Jazeera. Pentru filmele anterioare a fost premiat cu: Cel mai bun film si Cel mai bun documentar la Festivalul International de Film Brooklyn, New York (2006), Cel mai bun documentar la Festivalul de Film European Independent ECU, Premiul publicului la Festivalul de Film Documentar Punto de Vista, cat si la Documenta Madrid.

Stefan Constantinescu este unul dintre cei mai importanti artisti romani. Impreuna cu Andrea Faciu si Ciprian Muresan, el a reprezentat Romania la Bienala de la Venetia din 2009. Cu filmele sale anterioare a participat la festivaluri de film internationale, printre care: Festivalul de Film Documentar Tempo de la Stockholm, Suedia, Festivalul International Transilvania de la Cluj-Napoca, Festivalul cARTfilm de la Iasi, Festivalul de Film Göteborg, Suedia.

Documentarul Dacia, dragostea mea este o coproductie The Thinklab (Spania) si Hi Film (Romania), realizata cu sprijinul Programului Media al UE, Centrului National al Cinematografiei din Romania, Channel 4 - Marea Britanie, SVT - Suedia si Televiziunii Romane. Avanpremiera documentarului a avut loc la Sibiu, in cadrul Festivalului Astra.

Dupa proiectia de pe 4 noiembrie, spectatorii sunt invitati la o discutie informala despre film, la care vor participa Stefan Constantinescu si producatorii romani - Ada si Alexandru Solomon.

Detalii legate de premiera filmului Dacia, dragostea mea pot fi aflate la compania producatoare: Hi Film - office@hifilm.ro.