Vineri, 6 noiembrie, la The Ark incep concertele live din seria Front, cu Jemek Jemowit (psychobilly/electro) in deschidere, urmat de formatia berlineza de electro-pop Velvet Condom, informeaza organizatorii.

Evenimentul incepe la ora 23. De atmosfera se vor ocupa Ion & Vali (DJ set) si Corruptdream (visuals). Biletele costa 15 RON in presale, in reteaua bilet.ro, respectiv 25 RON in seara evenimentului, la intrarea in club. The Ark (Bursa Marfurilor Creative) se afla pe Calea Rahovei 196A.

Nascut sub numele de Ziemowit Nowak in 1986, Jemek Jemowit este un muzician de origine poloneza, relocat la Berlin din 1989. In 2004, lanseaza albumul de debut, Space Voyage, ce contine single-ul Ode to Fashion.

Cu piese ca Jive Johnny sau Mp3 Mädchen, Jemowit ajunge sa fie recunoscut drept unul dintre putinii artisti autentici electrobilly. In prezent, lucreaza la un nou album, Polysix, intitulat astfel dupa sintetizatorul sau, KORG Polysix.

Vezi aici pagina de myspace a artistului.

Infiintata in 2005 la Strasbourg, formatia Velvet Condom se compune din Alice Von (voce, chitara, clape) si Oberst Panizza (clape si programare). Cei doi spun ca muzica lor este un soi de “pop trist, cantat de manechine decedate, o combinatie de synth pop cu chitari macabre si versuri de refulare adolescentina”. In 2006, lanseaza EP-ul de debut, un material electro-wave continand piesele Kalter Lippenstift si Playgirlz.

Intre timp, Velvet Condom au concertat in toata Europa si au deschis pentru trupe ca Vive la Fete si Lesbians on Ecstasy. Show-urile live ale formatiei sunt energice si salbatice, artistii facand deseori uz de neon si stroboscop pentru a crea un spectacol robot-noise-pop.

In 2008, Velvet Condom se muta la Berlin, unde lanseaza cel de-al doilea album, Safe & Elegant. Discul este foarte bine primit atat de public, cat si de presa de specialitate. “Trupa are doua fatete: pe de-o parte canta electro pop in spiritul anilor 80, insa intr-o maniera contemporana, iar pe de alta parte este autoarea unui sound indie guitar pop/shoegaze rafinat. Aceste doua stiluri se complementeaza intr-un mod surprinzator, avand ca rezultat un sound unic”, potrivit biografiei trupei.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.