Cunoscut inca din anii '70 ca "omul orchestra", castigator a 10 premii Grammy si apreciat mai ales pentru cantecul Don't Worry, Be Happy, Bobby McFerrin va concerta in Romania pe 30 ianuarie, la Sala Palatului din Bucuresti, de la ora 19:00, informeaza organizatorii.

Bobby McFerrin este unul dintre cei mai cunoscuti improvizatori si inovatori solisti din lume, renumit dirijor de muzica clasica, creatorul celebrei melodii Don’t Worry, Be Happy, dar si un pasionat al educatiei muzicale.

Albumele sale s-au vandut in peste 20 de milioane de exemplare in toata lumea, iar colaborarile sale cu artisti precum Yo-Yo Ma, Chick Corea, Herbie Hancock si Filarmonica din Viena i-au adus pe buna dreptate titlul de ambasador universal al muzicii clasice si al jazz-ului.

Nascut intr-o familie de cantareti de opera, McFerrin declara ca a avut de mic o inclinatie catre muzica. “Parintii nu m-au obligat niciodata sa cant. M-am interesat singur si destul de devreme de muzica”, spune artistul. In tinerete studiaza clarinetul si pianul. Cand descopera jazz-ul, se ambitioneaza sa devina vocalist, iar concertele de improvizatie solo ale pianistului Keith Jarrett il determina sa adopte o noua atitudine muzicala.

Bobby McFerrin sustine ca a stiut inca de la inceput ca improvizatia este ceea ce isi doreste sa faca: “Imi doresc sa concep o broderie acustica pentru publicul meu”.

McFerrin nu este insa un simplu solist. Este ultimul reprezentant adevarat al “Renasterii” muzicale, un explorator al sunetelor care combina jazz-ul, folk-ul si o multitudine de alte influente muzicale - corul, acappella si muzica clasica - carora le adauga propriile sale ingrediente.

Bobby McFerrin va canta in Romania pe 30 ianuarie 2010, la Sala Palatului din Bucuresti.

Biletele costa intre 80 si 250 RON si vor putea fi cumparate de pe www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro, de la casa de bilete a Salii Palatului, din reteaua magazinelor Germanos din intreaga tara, din librariile Carturesti (Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Suceava, Constanta), din magazinul Muzica, Unirea Shopping Center, magazinele Vodafone din tara. Evenimentul este organizat de Sound&Image Events.

Vezi aici site-ul lui Bobby McFerrin si pagina lui de myspace.