Paul Di'Anno, primul solist al trupei Iron Maiden, va concerta pe 19 noiembrie, in Clubul Silver Church din Capitala, cu incepere de la ora 20:00, informeaza organizatorii. Spectacolul face parte din turneul mondial ce cuprinde aproape 30 de tari. Deschiderea va fi asigurata de norvegienii de la Thunderbolt si de trupa romaneasca R.U.S.T.

Paul Di’Anno, pe numele real Paul Andrews, va prezenta atit piesele de rezistenta care l-au facut celebru alaturi de Iron Maiden (Running Free, Phantom Of The Opera, Transylvania, Iron Maiden, Killers), precum si altele mai noi, incluse pe albumele formatiilor alaturi de care a mai cintat.

Invitati ca support act pentru concertul din Silver Church sunt norvegienii de la Thunderbolt, care au deschis concertul King Diamond de la Bucuresti, din anul 2006, precum si trupa romaneasca R.U.S.T.

Biletele pentru concertul Paul Di'Anno din Bucuresti sunt in numar limitat (300) si pot fi cumparate la pretul de 55 de lei, prin Eventim, in magazinele Germanos, magazinele Vodafone, Librariile Carturesti si online, la www.eventim.ro.

Paul DiAnno ar fi trebuit sa cante si in Cluj-Napoca, pe 20 noiembrie, dar interesul scazut al fanilor pentru eveniment a facut ca managementul formatiei si organizatorii sa decida anularea spectacolului.

Infiintata in 1975, la initiativa basistului Steve Harris (membru pana atunci al unei trupe de rock ce canta in baruri - Smiler), trupa Iron Maiden si-a primit numele de la una dintre diabolicele obiecte medievale de tortura. In primii ani de existenta ai formatiei au avut loc cateva schimbari in componenta, primul EP de debut fiind realizat de Harris, Dave Murray (chitara), Paul Di’Anno (nascut 17 mai 1959, Chingford, Londra, Anglia; vocal) si Doug Sampson (tobe).

Trupa a debutat live la Cart & Horses Pub din Stratford, estul Londrei, in 1977, dupa ce cu doi ani inainte au sustinut spectacole in diferite baruri. Activitatea lui Paul DI'Anno alaturi de trupa britanica s-a desfasurat in perioada 1978 -1981, cand au fost compuse piese ca Running Free, Transylvania, Iron Maiden si Killers.

Vezi aici site-ul lui Paul Di'Anno si pagina lui de myspace.

Vezi site-ul trupei Thunderbolt si site-ul formatiei R.U.S.T.