Ajutat de Razvan si Dani (gazdele spectacolului), Marius Mihalache (tambal), Aurelian Temisan (voce), Florin Ionescu (tobe), Cici de la Sistem (percutie) si trupa Mandinga, Mihai Margineanu a sustinut joi, 19 noiembrie, la Sala Palatului, un concert de peste doua ore si jumatate, marcand astfel lansarea celui de-al treilea album. Artistul a cantat despre jurnalistele feministe, a prezentat un imn al aviatiei si a dedicat o piesa lui Atilla Verestoy. Mihai Margineanu Band a fost la inaltime, interpretand pasaje muzicale celebre din Dallas, Billie Jean (Michael Jackson), Surprize Surprize, Every Breath You Take (The Police), Smoke On The Water (Deep Purple) si Ciocarlia. Ca recunoastere a valorii sale, artistul a primit “Certificatul de revolutionar al bunului-simt” din mana lui Crin Antonescu, in seara in care clasa politica nu a fost uitata: "Acum sunt foarte odihnit/ Ca tot mandatul l-am dormit" (Senatorul).

Inceput putin dupa ora 19:30, concertul sustinut de Mihai Margineanu si trupa sa a durat mai bine de doua ore si jumatate, oferind timp destul pentru glumele dintre Razvan si Dani (aflati la unul dintre balcoanele Salii Palatului) si Trupa de improvizatii (prieteni ai lui Margineanu, aflati pe scena, in jurul unei mese), dar si pentru piese de pe toate cele trei albume ale artistului.

Au fost astfel cantate: Ma iubeste femeile (cu Marius Mihalache), Aprinde o tigara, Jana era croitoreasa, Mai stii, Foaie verde, foaie fraga (daina mucles), Pe sub norii de hartie (cu Cici de la Sistem), Senatorul(piesa lui Catalin Vasi, "140 de kilograme de talent"), Paraschivo, A fost odata!, Cade ("dedicata lui Atilla Verestoy, care a taiat toate padurile, au mai ramas vreo trei"), Gore din Chitila (cu Aurelian Temisan, prezentat ca "Adrian Daminescu"), Melci scoici raci craci, Hora asezata de Baragan (in original Mana caii, vizitiu!), Pentru Tudor (piesa compusa de Mihai Margineanu in seara in care s-a nascut fiul sau - Tudor).

Nu au lipsit nici piesele dedicate jurnalistelor feministe - Ce frumoasa esti! si Tango (jurnalista feminista), in varianta cenzurata, sau piese-imn - Aviatia da senzatia ("Scoate MIG-ul de cu seara, da-i contact motor/ Pe la poarta mandrei mele vreau sa fac un zbor/ De-oi gasi-o suparata, fratilor, va jur/ C-o sa-i fac o vrie-n poarta si pe plan o fur", "La mormant eu nu vreau lacrimi, lacrimi omenesti/ Numai una singurica: vin de Odobesti/ La mormant eu nu beau lacrimi, iar la parastas/ Sa se-mbete toti pilotii si sa pice-n nas").

Seara s-a incheiat cu trei piese oferite de Mandinga, urmate de un ultim cantec prezentat de Margineanu - Zavaidanga, la care s-au adaugat pasaje din Smoke On The Water (Deep Purple) si Ciocarlia.

Mihai Margineanu Band a condimentat concertul cu scurte pasaje celebre, dictate de Vioara, hippiotul cunoscut si ca "divul descult" (a stat descaltat parcursul serii si a purtat imbracaminte hippie): Dallas, Billie Jean (Michael Jackson), Surprize Surprize, Every Breath You Take (The Police). De asemenea, percutionistul Nicu Dumitrescu a incantat sala cu mai multe minute de step, Horatiu a interpretat O Sole Mio, iar Trupa de improvizatii a cantat o melodie in limba portugheza si a luat locul dansatoarelor de la Mandinga pe una dintre piese, aratandu-si gratios burtile.

Surpriza serii a avut loc insa mult mai devreme, cand Mihai Margineanu a primit “Certificatul de revolutionar al bunului-simt” din mana lui Crin Antonescu, cele cateva huiduielile fiind anulate de Razvan: "In cinci minute vine si Vadim Tudor".