Alina Manole, prima artista de jazz-folk din Romania, isi va lansa al doilea material discografic vineri, 4 decembrie, in Clubul Taranului, informeaza organizatorii. Maxi-single-ul Cu drag include colinde si piese de iarna, precum si una dintre cele mai frumoase piese folk dedicate sufletelor padurilor - Colinda Copacului, in varianta live, inregistrata in cadrul evenimentului de lansare a primului album, Luna Patrata.

Luna aceasta, Alina Manole a fost desemnata castigatoare a premiului Fundatiei Nicu Alifantis pentru 2009, in cadrul Festivalului de Folk "Chira Chiralina" de la Braila.

"Alina Manole mi se pare o valoare extraordinara prin ceea ce face din punct de vedere muzical", spune Nicu Alifantis. "Este o artista. O artista care si-a regasit drumul, care deja a capatat o maturitate deosebita. Ma bucur foarte tare ca pot sa ii inmanez acest premiu, din toata inima mea alaturi de tot respectul pe care i-l pot acorda".

Albumul Luna Patrata, lansat in primavara acestui an, este considerat de catre o parte dintre numele marcante ale muzicii, artisti sau critici muzicali, drept unul dintre cele mai bune materiale discografice folk ale lui 2009.

Lansarea discului a avut loc pe 28 martie, de Ziua Pamantului, pe scena Teatrului Ion Creanga. O cronica si o fotogalerie de la eveniment gasiti aici.

Concertul din 4 decembrie de la Clubul Taranului va fi ultimul concert Alina Manole in Capitala in acest an, in care artista a mai sustinut recitaluri in cadrul unor evenimente precum Folk You si Folk Maraton. O cronica o fotogalerie a evenimentului a primei editii de Folk Maraton puteti gasi aici.