Apreciata, la putin timp dupa lansarea sa din 2003, drept "cel mai promitator proiect muzical al anului”, formatia Lowe va fi prezenta vineri, 27 noiembrie, de la ora 21:00, in clubul Control din Capitala. Concertul face parte din evenimentul New Pop Order, inceput pe 30 octombrie, cu spectacolul Thieves Like Us. Deschiderea va fi asigurata de trupa The Pixels, informeaza organizatorii.

Lowe este o formatie de origine suedeza, formata in 2003; la putin timp dupa lansare, ea a fost apreciata drept „cel mai promitator proiect muzical al anului”. Recunoasterea internationala nu a intarziat, concretizandu-se prin doua premii castigate in cadrul Scandinavian Alternative Music Awards.

Adesea comparata cu Depeche Mode sau New Order, muzica trupei se caracterizeaza prin elemente electro emotionante, cu o excelenta armonie melodica, pastrand insa sigiliul "Made in Sweden”.

Daca primul album, Tenant, a fost o explozie electro binevenita pentru dansatorii entuziasti, Lowe nu dezamageste nici cu LP-ul Kino International, pe care si-a pastrat sunetul specific, indraznind insa sa se diferentieze prin influente pop si indie rock.

Lowe ajunge la Bucuresti pentru a-si promova noul single, Berlin Night Express. Concertul reprezinta al doilea capitol din ciclul New Pop Order, prin care clubul Control aduce in atentia publicului romanesc noile tendinte din pop-ul alternativ international.

Vezi aici site-ul trupei LOWE si pagina de myspace.

The Pixels este unul dintre putinele proiecte 100% romanesti care se detaseaza de mainstream. "Pixelii” sparg tiparele, combinand intr-un stil personal influentele indie rock cu tonalitatile electro-new wave ale sintetizatoarelor si sampler-urilor.

Ei au punctat live pe aceeasi scena cu Unkle, Sofa Surfers sau Sophie Ellis Bextor si au aparut pe afisele unor festivaluri en vogue precum Delta Music Fest sau Coke Live. In 2008 au lansat Fire Exit, primul lor album, la casa de discuri LaStrada.

Pe 27 noiembrie, in deschiderea concertului Lowe, The Pixels revin pe scena in formula originala incluzandu-i pe Catalin Rulea, Dan Serbanescu si Alexandru Buzea. Le va sta alaturi Marius Lung, la bas. Proiectiile video sunt creatia lui Dan Vezentan (New Folder).

Vezi aici site-ul trupei The Pixels si pagina de myspace.

Biletele la evenimentul New Pop Order costa 25 de lei si sunt disponibile la club in seara concertului. Control se afla pe Strada Academiei nr. 19 (intrarea prin Pasajul Victoria, dinspre Facultatea de Arhitectura).