Este un fel de Ovidiu Lipan Tandarica de nivel mondial, este un veritabil cosmar pentru orice fotograf, iar in cele cateva poze care il surprind, apare sufocat de zeci de instrumente de percutie, dupa exemplul lui Lars Ulrich (Metallica) si al lui Mike Portnoy (Dream Theater), care au obiceiul de a se ingropa in tobe si cinele.

Pe 25 noiembrie, intr-o seara care ar fi trebuit sa fie a lui Jan Garbarek (saxofon) si in care spectatorii bucuresteni au putut auzi unul dintre cele mai interesante solo-uri de bas din lume (marca Yuri Daniel), Sala Palatului a fost hipnotizata de (probabil) cel mai bun percutionist din lume.

Maestrul indian Trilok Gurtu a oferit singurele cuvinte ale celor doua ore de concert - mai multe "taca tata tatam"-uri si "tati tatata tai"-uri, bol-uri prin care si-a fixata structura melodica - si a demonstrat ca este un virtuoz al percutiei, scotand sunete din setul sau de tobe (un hibrid de origine oriental-occidentala, care a inclus si tabla), dar si dintr-o... caldare cu apa.

Improvisation makes music timeless

Trilok Gurtu