La inceputul lunii decembrie, revin in forta spectacolele "marca" Dan Puric la sala Rapsodia din Capitala: Vis (5 decembrie), Made In Romania (9 decembrie), RencontreS (12 decembrie), informeaza organizatorii. "In acest spectacol [Vis n.r.] fara fir rosu conducator sunt visele mele adunate de-a lungul timpului. Cu unele am calatorit in lume iar cu altele, pur si simplu, m-am rugat. Vi le ofer pe toate dumneavoastra publicului spectator", spune Dan Puric. Pe 15 decembrie, artistul va sustine si o conferinta, intitulata Despre Iubire, la Ateneul Roman.

Sambata, 5 decembrie, de la ora 19:30, VIS, un one man show cu Dan Puric.

"In acest spectacol fara fir rosu conducator sunt visele mele adunate de-a lungul timpului. Cu unele am calatorit in lume iar cu altele, pur si simplu, m-am rugat. Vi le ofer pe toate dumneavoastra publicului spectator" (Dan Puric).

In viziunea lui Dan Puric, gestul devine cuvantator, mai mult decat un simplu accent indicator si intaritor al sensului salvat, al realitatii "spiritualizate" in intelect. Limbajul gestic descopera mai nemijlocit decat cel discursiv taina "Cuvantului facut trup".

Gestul este un altfel de cuvant care manifesta epifania persoanei, intentia neacoperita, nesustrasa spontaneitatii, nesupusa reductiei, nesistematizata, netranspusa in registrul "dialectic" al gandirii discursive. Curgerea logica deslusitoare a limbajului discursiv pierde, prin precizare, extraordinara diseminare, inmugurire a sensurilor din limbajul gestic.

Miercuri, 9 decembrie, ora 19:30, un spectacol reprezentativ al companiei MADE IN ROMANIA.

Spectacolul plin de umor si laconice povesti pline de haz, este o viziune romaneasca asupra sufletului lumii. Aproape nimic din ce este omenesc nu lipseste din acest puzzle al conditiei individului si a societatii, derulat in ritmuri si imagini naucitoare, in care artele martiale se intalnesc cu valsul, iar parodia suculenta la adresa unor sintagme din filmul japonez este contrapunctata, in final, de vitalitatea dezlantuita a dansului popular. Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica: step, pantomima, dans, lumini si muzica, spirit si emotie.

Programul spectacolelor companiei se incheie sambata, 12 decembrie, ora 19:30, cu RENCONTRES, poezia momentelor importante din viata (cu Violeta Totir si Dragos Huluba).

Reflexele zilnice si semnele cotidianului sunt materia prima folosita de autorii spectacolului RencontreS. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vietii, tot ele conduc la sentimente si stari sublime, pe care actorii le joaca, le mimeaza si le danseaza cu placere, ajutati de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.

Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. RencontreS este o intalnire cu harul celor ce vor sa comunice emotie publicului, sincer si direct.

Sala Rapsodia se afla pe str. Lipscani, nr. 53.

Relatii si rezervari de bilete la telefon 021/315.89.80, zilnic intre orele 11-18.

Detalii aici.

Marti, 15 decembrie, Dan Puric va sustine conferinta Despre Iubire la Ateneul Roman. La initiativa artistului, fondurile stranse vor fi donate Schitului “Inaltarea Sfintei Cruci”, care va coordona realizarea “Centrului Memorial “Rapa Robilor” de la Aiud, jud. Alba.

Ateneul Roman se afla pe str. Franklin, nr. 1.