Filmul 2112 va rula joi, 10 decembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, informeaza organizatorii. Pelicula dureaza 30 de minute si va fi prezentata publicului de producatorul si regizorul Paul Cozighian. Publicul prezent la aceasta manifestare va putea adresa intrebari autorului. Accesul este liber.

Anul acesta Europa comemoreaza 20 de ani de la caderea Cortinei de Fier si rememoreaza evenimentele atat de emotionante si de dramatice din acele zile. Joi, 10 decembrie 2009, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (sala de spectacole, etaj II) vor putea fi vazute imagini din filmul unei nopti de acum douazeci de ani: film document despre baricada de la sala Dalles, din 21 decembrie 1989.

Prezentarea filmului in Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti constituie o avanpremiera a unui complex eveniment artistic care va avea loc chiar in seara zilei de 21 decembrie 2009 in Bucuresti, langa sala Hotelul Intercontinental, in acelasi loc si la aceeasi ora unde, in 1989, manifestantii anticomunisti au ridicat o baricada impotriva dictaturii.

Manifestarea presupune construirea unei scene exact pe locul exact baricadei din 1989, unde interpreti romani de talie internationala vor participa la un spectacol, "omagiu al artelor", adus jertfei celor ce si-au dat viata pentru libertatea noastra si va fi organizata de Fundatia pentru Pluralism in parteneriat cu Paul Cozighian Productions.