Dupa mai multe colaborari alaturi de americanul Terry Lee Burns, de trupele Trenul de Noapte, Fernet Blues Company si Cyfer's Sin, muzicianul Cyfer isi lanseaza primul disc pe data de 10 decembrie, in Clubul Taranului, de la ora 21:00, informeaza managementul artistului. Albumul se numeste Color si vorbeste "despre dragoste intr-un fel sau altul, despre nevoia de comunicare, despre atomizarea individului in societate, despre nevoia de evadare din cotidian, despre revenirea la simplitate".

Cu o experienta muzicala si concertistica de peste 10 ani, Cyfer este cunoscut in calitate de chitarist de blues, dar si pentru calitatile sale de improvizator si manuitor al chitarii slide.

Publicul a avut ocazia sa-l asculte pe Cyfer in diverse formule, alaturi de muzicianul American Terry Lee Burns, de trupele Trenul de Noapte, Fernet Blues Company si Cyfer's Sin. Cyfer preda chitara in Bucuresti si este autorul unui serial de lectii online de slide guitar, in colaborare cu Metalhead.ro.

In 2007 si 2008 Cyfer a avut, impreuna cu Trenul de Noapte, doua turnee prin tara alaturi de Sugar Blue, laureat Grammy, considerat cel mai bun muzicutist de blues din lume. In noiembrie 2008, Cyfer a inregistrat cu Trenul de Noapte materialul pentru albumul Povestile Bluesului.

Din 2006, artistul a devenit gazda si organizatorul Open Microphone, programat in fiecare marti la clubul Big Mamou. "Ia-ti chitara si vino sa canti cu... Cyfer" isi propune sa ofere un cadru adecvat muzicienilor dornici de afirmare si in acelasi timp o muzica atractiva pentru public. Pe 7 aprilie 2009 s-a desfasurat evenimentul cu numarul 100.

Albumul Color este primul material discografic semnat si produs de Cyfer. Discul cuprinde noua piese si este o mixtura de alternative rock, blues si funk.

Cyfer: “Color vorbeste cel mai bine despre mine, cel de acum. Piesele mele vorbesc despre dragoste intr-un fel sau altul, despre nevoia de comunicare, despre atomizarea individului in societate, despre nevoia de evadare din cotidian, despre revenirea la simplitate. Va astept pe 10 decembrie la un concert in formula extinsa, voi avea alaturi de mine muzicieni si instrumentisti de prima mana si sunt sigur ca va iesi un show pe placul vostru”.

Lansarea de la Bucuresti vine dupa cea de la Brasov, de pe 20 noiembrie 2009, care a marcat si lansarea turneului national de promovare a discului. Dupa concertul din Bucuresti, Cyfer va participa la o sesiune speciala de autografe.

Biletele de concert se achizitioneaza la intrarea in sala. Pretul unui bilet este de 25 lei. Albumul Color cuprinde compozitii originale Cyfer (el semneaza si versurile, si orchestratia) si este disponibil in magazinele Carturesti si la concertele artistului.

Turneul national de promovare a discului va cuprinde principalele orase ale tarii. Urmatorul concert va avea loc la Suceava, pe 11 decembrie, la club Vox.

Detalii despre Cyfer gasiti aici.