The Parlotones, una dintre cele mai apreciate trupe rock din noul val sud-african, va concerta pe 28 ianuarie, de la ora 21:00, in clubul Silver Church din Bucuresti, informeaza organizatorii. In deschidere va canta formatia clujeana Grimus.

Formatia The Parlotones detine recordul pentru cel mai bine vandut album rock din ultimii 10 ani in Africa de Sud, cu A World Next Door To Yours (2007). Trupa abordeaza un stil indie-rock, cu un sound care combina elemente ce amintesc de Muse, Radiohead sau The Smiths.

Albumul de debut al formatiei, intitulat Radioconrolledrobot, a fost lansat in 2005 si a castigat Discul de Aur. Cel de-al doilea disc, A World Next Door To Yours, a fost si el bine primit, obtinand Discul de Platina.

Membrii The Parlotones au cantat pe scene din lumea intreaga, alaturi de trupe precum Kings of Leon, Jimmy Eat World, Evanescence, Staind, The Rasmus sau UB40.

In 2009, The Parlotones au pornit intr-un turneu mondial care se va prelungi si anul acesta, prilej pentru membrii trupei de a vizita pentru prima data Romania.

Vezi aici site-ul trupei The Parlotones si pagina de myspace.

Trupa Grimus va sustine pe 28 ianuarie primul sau concert in Capitala pe 2010. Albumul de debut, intitulat Panikon, a fost considerat de criticii muzicali Albumul Anului 2008 in Romania, iar trupa a primit din partea Radio Guerrilla “Premiul media de excelenta” pentru inspiratia de a dinamita cliseele muzicale.

Piesa Backseat Driver si noul single, In A Glimpse, care are si un videoclip regizat de Tudor Giurgiu, au stationat cate o luna pe primul loc al topului Radio Guerrilla.

Vezi aici site-ul trupei Grimus si pagina de myspace.

Biletele la concertul The Parlotones si Grimus din 28 ianuarie costa 40 de lei si pot fi achizitonate online de pe www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro, magazinul Muzica, librariile Carturesti, magazinele Germanos si Vodafone din tara. In seara concertului, biletele pot fi cumparate de la intrarea in clubul The Silver Church si vor costa 50 de lei. Un eveniment organizat de Sound & Image Events.