Brendan Perry, figura emblematica a eclectismului modern si membru al legendarului grup Dead Can Dance, va concerta la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 29 martie 2010, informeaza organizatorii.

Brendan Perry s-a nascut la Londra pe 30 iunie 1959 din mama irlandeza si tata englez, fiind un foarte bun multi-instrumentist dar si solist vocal, si a devenit cunoscut pe plan mondial datorita carierei sale de peste 16 ani alaturi de Lisa Gerard in Dead Can Dance. Cu Dead Can Dance, cei doi au vandut peste 2 milioane de albume in intreaga lume.

Spre finalul anului 1981, pe cand se afla impreuna cu familia ca emigrant in Australia, Brendan formeaza Dead Can Dance impreuna cu Simon Monroe (de la The Marching Girls) la tobe si Paul Erikson la bass. Lisa Gerrard completeaza componenta cateva luni mai tarziu, cantand initial la percutie electronica, dar contribuind si cu partile de backing-vocal. Dupa cateva aparitii live si o recenzie intr-un ziar de profil din Melbourne, Brendan decide ca trupa nu are nici un viitor in Australia si se muta impreuna cu colegii sai in Marea Britanie, unde se stabilesc intr-un apartament modest din Londra.

Strategia a dat roade instantaneu, Dead Can Dance fiind apreciata imediat de presa britanica, iar in scurt timp semneaza contractul pentru albumul de debut cu casa de discuri independenta 4AD.

Dead Can Dance a lansat de-a lungul carierei noua albume, incluzand si unul inregistrat in concert, toate fiind foarte bine primite de public si presa de specialitate.

In timpul inregistrarilor celui de-al noulea album, relatiile dintre Brendan si Lisa de racesc si cei doi decid de comun acord sa incheie colaborarea, urmand ca fiecare sa-si urmeze cariera pe cont propriu.

In 1997, Brendan compune coloana sonora pentru filmul Sunset Heights al regizorului irlandez Colm Villa, pentru ca doi ani mai tarziu sa lanseze primul album solo, intitulat Eye Of The Hunter. Discul a fost inregistrat in studioul propriu, amenajat intr-o veche biserica de la granita cu Irlanda de Nord, Quivvy Church.

In 2005 Brendan si Lisa reformeaza pentru scurta vreme Dead Can Dance, compun doua piese noi impreuna, Babylon si Crescent, apoi pleaca in turneul de adio. Toate show-urile trupei devin sold-out in scurt timp, iar in concertele din Statele Unite de la Hollywood Bowl si New York Radio City sunt acompaniati de o orchestra simfonica de 40 de muzicieni condusa de celebrul dirijor Jeff Rona.

Versiunile de studio ale celor doua piese compuse special pentru acest ultim turneu Dead Can Dance se vor regasi pe noul album al lui Brendan Perry, Ark, programat sa apara in primavara acestui an. Albumul va cuprinde opt compozitii originale in care artistul trateaza teme despre identitate, izolare, razboi, coruptie si despre pericolul pe care omenirea ca specie il reprezinta fata de mediul inconjurator.

Noile compozitii Brendan Perry precum si hit-urile Dead Can Dance vor putea fi ascultate in premiera live la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 29 martie.

Biletele pentru acest spectacol sunt disponibile online la MyTicket.ro, Eventim.ro, blt.ro, in retelele Diverta, Germanos, librariile Carturesti, magazinele Vodafone si Sala Palatului putand fi procurate la urmatoarele categorii de pret in functie de pozitia in sala: 55, 80, 100, 120 si 140 lei, pana la data de 21 februarie; 70, 100, 120, 140 si 160 lei in perioada 22 februarie - 29 martie 2010. Evenimentul este produs de One Event.

Vezi aici site-ul lui Brendan Perry si pagina lui de myspace.

Brendan Perry - Ark

Brendan Perry | MySpace Music Videos