Bere
Bere / Foto: Reuters

"Hai la o bere!", "Te scot la o bere?", "O berica, ceva?", "Iesim si noi la o bere?" si lista poate continua. Nu mai este un secret pentru nimeni ca berea uneste, berea este, indiferent de regiune, licoarea care ii aduce pe oameni impreuna. De cele mai multe ori, la intalnirile organizate spontan se consuma bere. A ajuns chiar stereotipa expresia : ies la o bere cu prietenii. Dar, iesim la bere doar cu prietenii?

Dincolo de invitatia intrata deja in folclor, consumul acestei bauturi inlesneste noile cunostiinte, impacarile, linistea sau din contra, harmalaia.

Sa o luam pe rand. Noi cunostinte: iesi si cu prietenii la bere. La un moment dat intra un grup mare si un tip amabil intreaba: "ne putem aseza langa voi?" De cele mai multe ori raspunsul este "da", iar din acea seara noile cunostinte va suna sa iesiti la bere si deveniti prieteni. In plus berea are atatea sortimente incat poate satisface orice gusturi, de la cei care prefera berea blonda sau bruna, berea fara alcool, pana la cei care consuma bere cu diverse arome sau specialitati de bere.

Impacarile: La meciul de saptamana trecuta, pe care l-ati vazut, evident, impreuna, cel mai bun prieten s-a suparat ca tu ai tinut cu echipa adversa. Cea mai usoara cale spre impacare este sa pui mana pe telefon: "Salut! Te scot

Halbe de bebe
Halbe de bebe / Foto: Reuters
la o bere?". Nu mai conteaza ca v-ati certat, nu mai conteaza ca tu nu ai tinut cu cine trebuie, conteaza ca licoarea amara si galbuie v-a adus la aceeasi masa.

Linistea: Recunoaste, de cate ori nu ti s-a intamplat ca dupa o zi istovitoare de munca sa ajungi acasa si sa te relaxezi cu o bere buna. Tu singur. Doar tu si sticla rece de bere. Iti urci comod picioarele pe masuta mica de cafea din sufragerie si bei. Bei in liniste.

Petrecerile: Parca altfel ne bucuram si de vacanta, de concediu, de sarbatori daca avem langa noi si un pahar de bere. Berea are deci marele avantaj ca poate fi bauta atat in cursul zilei, cat si seara, intr-un club sau la masa cu familia sau prietenii. Cred ca are si un inconvenient: nu e niciodata indeajuns.

Specialistii sustin ca intalnirile cu prietenii la bere tind sa intre in categoria tabieturilor. Ne face placere sa iesim la o bere, sa socializam, sa ne facem noi prieteni, sa avem conversatii placute – toate in compania unei beri.

Indiferent de circumstante, nu trebuie, sa uitati, insa, ca berea se consuma responsabil si moderat.