O piti isi parcheaza Opelul Astra bleu pe trecerea de pietoni. Un politist se incrunta la ea, asteptind ca dom’soara sa-si mute masina mai incolo. Piti se uita cu seninatate si incuie usile. Politistul ii spune ca n-are ce cauta acolo, in primul rind ca e pe trecerea de pietoni, in al doilea rind, din cauza ca blocheaza intrarea intr-o parcare interioara unei masini de marimea unei dubite. Piti nu intelege, ca ea n-are unde sa-si parcheze masina, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.

Politistul o trimite la plimbare, sa-si caute loc de parcare in alta parte. Piti nu si nu. Politistul ii explica ceva de o amenda. Piti spune ca n-o intereseaza. Politistul ii spune ca masina ii va fi ridicata. Piti zice ca o sa scoata capul pe fereastra din cinci in cinci minute si, cum se elibereaza un loc de parcare in parcarea rezervata politiei, cum isi muta masina. Politistul ii explica, pe scurt si mult mai subtil, ca e proasta. Piti nu pricepe.

Politistul, vizibil enervat, ii spune ca daca nu-si muta masina, o sa fie rau pentru ea. Piti motiveaza ca parcarea, in centru, e 10 lei pe zi, iar ea n-are “trei milioane pe luna de dat pe parcari”. Piti ii intoarce fundul politistului si intra in cladire. Politistul isi face cruce.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Alex Mihaileanu.