Alexandrina, cantareata cunoscuta mai ales ca "Fata care merge pe jos", isi prezinta, la inceputul acestei primaveri, ultimele picturi, dar si prima colectie de tolbe, intitulata "Sirin". Expozitia va putea fi vizitata pana pe 15 martie, la Clubul Taranului, informeaza managementul artistei.

Colectia de tolbe “Sirin” este inspirata din mitologia slavona si folclorul rusesc. Sirin este femeia-pasare (jumatate pasare - jumatate femeie) care aduce fericirea, iar cantecul ei divin alunga tristetea. Tolbele sunt confectionate manual de artista, din materiale aduse din orasul sau natal, Chisinau. Prima geanta a fost creata mai mult din amuzament, insa incet incet pasiunea pentru accesorii a Alexandrinei a determinat-o sa si le creeze singura. Artista isi concepe singura vestimentatiile originale si indraznete pe care le poarta.

“Ador accesoriile, pantofii. Am confectionat multe obiecte, mai mult sau mai putin practice, pe care nu neaparat le-am si purtat. :)) Prima tolbita am cusut-o din amuzament, mie-mi place sa cos si sa brodez, sa tricotez. Mi-a placut rezultatul, asa ca am decis sa fac mai multe tolbite. Sunt si haine, dar deocamdata le port doar eu. Cand fac ceva, ma straduiesc sa ajung la rezultatul final care m-ar multumi pe mine in primul rand, nu ma gandesc niciodata cui i-ar placea acest obiect, fie ca e tolbita, fie ca e tablou. Nu stiu cine o sa le poarte. Cineva ca mine, probabil…” spune Alexandrina.

Un alt element de noutate al expozitiei il reprezinta decorurile, care vor insoti de acum incolo toate spectacolele Alexandrinei. Artista va crea o poveste in jurul fiecarei aparitii ale sale, prin elementele de decor create special in acest scop. Viziunea personala a Alexandrinei este menita sa duca povestea transmisa prin muzica mai departe, sa transmita starea artistei catre publicul sau, cu ajutorul atmosferei create prin decor.

Expozitia de pictura de la Clubul Taranului contine atat lucrari mai vechi, cunoscute deja publicului roman, dar si lucrari noi, create in 2010. Acestea pot fi achizionate prin intermediul licitatiilor organizate de Artmark, de pe galeria online gazduita de blogul artistei.

Anul trecut, artista a lansat primul sau album, intitulat Om de lut, o combinatie originala de soul, funk, r&b, electropop, rock, alternative.