Premiera in Romania: colectia de dinozauri robotizati, in marime naturala, ce face inconjurul lumii a sosit la Bucuresti. Expozitia “Dino – Zilele dinozaurilor” este gazduita, pana pe 25 aprilie, in Pavilioanele 20 si 21 din incinta Romexpo Bucuresti, si poate fi vizitata zilnic, intre orele 10.00 – 20.00, informeaza un comunicat al organizatorilor.

Expozitia cuprinde peste 30 de uriasi in 8 scene desprinse parca din peisajul preistoric, cu decor, efecte scenotehnice si multimedia unice. "Aceasta aventura “in timp” incepe acum 240 milioane de ani si iti arata viata, dar si mediul in care traiau impresionantii dinozauri, prezenti la aceasta expozitie in marime naturala. (...) Sunt imensi – pot avea mai mult de 7 metri inaltime si 14 lungime - se misca, scot aceleasi sunete si arata exact ca si variantele lor “originale”, predatori infricosatori sau dinozauri vegetarieni", precizeaza organizatorii.

Fiind o expozitie itineranta de tip labirint, accesul se face ca in muzee, in grupuri mici, insotite de ghizi special pregatiti pentru a da explicatii despre fiecare dintre dinozauri – pe unii ii poti vedea de aproape, pe altii ii poti atinge, se mai arata in comunicatul organizatorilor.

De asemenea, organizatorii aduc si o alta noutate: Dino Cinema 3D – imagini unice intr-o pelicula realizata special pentru aceasta expozitie de catre unii dintre cei mai mari specialisti mondiali ai genului.

Accesul in incinta expozitiei Zilele Dinozaurilor se face exclusiv in baza biletului de intrare. Biletele se gasesc la intrarea in Pavilioanele 20 si 21 din complexul Romexpo, dar si in reteaua Eventim.ro.

In timpul saptamanii (Luni – Vineri):

50 lei – pentru adulti;

43 lei – pentru studenti si pensionari;

35 lei – pentru copiii pana in 14 ani;

135 lei – pentru familii cu 4 persoane.

In weekend (Sambata si Duminica):

60 lei – pentru adulti;

52 lei – pentru studenti si pensionari;

40 lei – pentru copiii pana in 14 ani;

160 lei – pentru familii cu 4 persoane.

In plus, cu ajutorul Primariei Municipiului Bucuresti se vor putea organiza excursii cu acces la ore speciale dar si transport organizat pentru urmatoarea categorie de bilete, destinata exclusiv zilelor din timpul saptamanii: 33 lei – elevi si studenti pentru un grup de minim 10 copii, insotiti de cel putin un supraveghetor – acesta din urma avand accesul gratuit, potrivit sursei citate.