Cei cinci membri ai trupei Travka si-au reluat activitatea dupa aproape doi ani de pauza, informeaza managementul formatiei. Trupa va sustine un prim concert joi, 15 aprilie, in clubul The Silver Church din Bucuresti.

Travka ("ierbusoara" in limba rusa) s-a infiintat in 2002, in Focsani. In cei sase ani de existenta, trupa a adunat peste 250 de concerte si a lansat doua albume - Corabia Nebunilor (2005) si Vreau sa simt Praga (2007).

Trupa va avea aceeasi componenta, respectiv: George Gadei - voce, Alexei Turcan - chitara, Misha Galca - chitara, Mizdan - bass si Cristian Chirodea - tobe.

Urmand exemplul celor de la Radiohead, Travka a lansat albumul Vreau sa simt Praga pe internet, de unde fanii l-au putut downloada gratuit.

Despre revenirea trupei Travka, George Gadei (frontman) declara:

"A trecut ceva timp de cand Travka s-a desfiintat... ori a vrut sa se desfiinteze. Dar se pare ca nu prea a reusit sa se desfiinteze, pentru ca daca ar fi reusit, titlul acestui "comunicat" ar fi fost "Travka se reinfiinteaza"... Pe cat de firesc mi s-a parut ca suna atunci "desfiinteaza", pe atat de nostim si ciudat imi suna acum "reinfiinteaza". Asadar, imi dau seama, dupa un an jumatate, ca Travka nu s-a desfiintat, ci mai degraba s-a dezbinat intr-un moment ca sa se reuneasca in alt moment...

Si totusi ceva nu se leaga... Cand scriu acest mesaj realizez cat de usor e sa arunci cuvintele si cat de mult sau deloc isi gasesc ele sensul in realitatea fiecaruia.

Dar pana la urma ce e real? Cum poti exprima realitatea? Cred ca realitatea poate fi exprimata cel mai bine prin metafore... Dar ce nevoie am sa caut o metafora cand exista Travka? Asadar cumva mi se pare firesc sa nu ma mai pierd in termenii mai sus mentionati si sa spun simplu ca Travka se reuneste.

Travka se reuneste pentru cei care primesc acest lucru firesc.

Cuvintele din acest text nu pot exprima ce s-a intamplat in acest timp de "desfiintare"... pregatim noul si revenirea din mult mai multe motive decat cele care ne-au dezbinat, sunt multe de povestit si de cantat, intr-un an si opt luni s-au intamplat ceva fenomene social-umane care ne provoaca... si cat mai exista ceva timp, o sa incercam sa intram in el cu cei care au ramas si asteapta ceva... Un raspuns, un gand...

Travka exista! Si pregateste muzica!"

Vezi aici pagina de myspace a trupei Travka.