Formatia ZOB va canta in deschiderea concertului The Bloodhoung Gang programat pe 15 martie, in Clubul Silver Church din Bucuresti, informeaza Events. Evenimentul va incepe la ora 21:00, iar accesul in club este permis de la 20.00.

Fie ca se "traduce" prin "Zombies of Bucharest", "Zdrentele orasului Bucuresti", "Zaraza ofteaza bolnava", "Zambetul omului beat" sau, mai nou, "Zulu Oscar Bravo", formatia Z.O.B. este compusa din Vlad Gorneanu-Vlase (voce, bas), Mosu (voce, chitara), Lonti (chitara), Forrest (tobe). Influente muzicale: "din sfera paranormalului si din strafundurile gindirii".

Inceputurile ZOB pot fi datate in 1988, cand Lonti, Mosu si Forrest - colegi la liceul Basarab din Bucuresti - formeaza trupa Rock Didactic. In 1990, odata cu venirea lui Vali Purza la bas, numele trupei devine Trafic. Un an mai tarziu, formatia isi schimba iarasi numele (in Puzzle), dar si componenta: Vali paraseste formatia, dar este cooptat Vlad. Anul 1992 aduce o noua titulatura (Jad) si un nou membru (Feri), care paraseste trupa in 1993. Tot in '93, trupa se opreste asupra denumirii Z.O.B. Debutul oficial sub aceasta titulatura are loc la Tehnic Club. Odata cu ei vor debuta trupele Ura de dupa usa si Suie Paparude.

In 1995, Z.O.B. inregistreaza cateva piese pentru un split 7 impreuna cu prietenii de la UDDU, pentru ca in 1996 sa fie lansat primul album, intitulat "Parodisiac" (o culegere de parodii ale unor piese celebre, atat din repertoriul autohton, cat si cel international). Ii vor urma "Telenovelas" (1998), "III" (2000) (desemnat cel mai bun album de rock alternativ la Premiile Industriei Muzicale Romanesti) si "Printre nori” (2004). Anul acesta, trupa Z.O.B. se pregateste pentru lansarea unui nou album, de 13 piese: "Zulu Oscar Bravo" (Z.O.B.). Vezi aici un interviu cu ZOB despre noul material, iar aici un interviu video cu Vlad Gorneanu, solistul trupei.

Printre realizarile trupei se numara un recital sustinut pe scena festivalului Cerbul de Aur (1995), deschiderea concertului Dio (1998), pentru ca in 2001 cei de la Iris sa le propuna sa cante in deschiderea concertului "Digital Atheneaum", in turneul facut in august-noiembrie.

Printre cele mai importante piese ale formatiei se numara "Telenovele", "Prietena", "Doar in vis", "Printre nori", "Oficial exist", "Cantec de dragoste" (feat. Mara).

Biletele pentru concertul The Bloodhound Gang si ZOB de pe 15 martie costa 75 RON si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si prin intermediul site-ului www.eventim.ro. Tichetele pot fi achizitionate si in trei rate lunare doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu nr. 56. In seara evenimentului, la intrarea in club, biletele costa 100 RON.