Pe 1 martie 1969, in timpul unui concert sustinut de The Doors in Miami, Florida, Jim Morrison era arestat pentru ca si-ar fi expus partile intime in timpul spectacolului. 41 de ani mai tarziu, in clubul Silver Church din Bucuresti, basistul trupei Bloodhound Gang, cunoscut ca Evil Jared, isi expunea barbatia in vazul unui public preocupat cu imortalizarea momentului. Degete mijlocii si un "f*** America" obsesiv, strigat de spectatori la indemnul celor de pe scena, lenjerie intima aruncata dinspre fani si care avea sa impodobeasca apoi sapca solistului, jongleriile vocalistului cu doua mere, un catel de usturoi si un adidas - au fost elementele unui concert care a aruncat in derizoriu orice gest controversat al lui Marilyn Manson. Un concert obscen, murdar, pe gustul post-decembrist al romanilor liberi.

Lumea s-a intors pe dos - spun multi. Cel putin pentru o seara - a existat si dovada. Pe 15 martie s-a incalcat regula "de aur" a concertelor de club, care spune ca intotdeauna un show incepe mult mai tarziu decat ora anuntata. Aleasa ca opening act, ZOB a trecut la atac cu un sfert de ora mai devreme si a aratat, prin piesele cantate si prin gesturile si cuvintele folosite, ca este una dintre cele mai cuminti trupe din galaxie, in ciuda atitudinii si radacinii lor punk. "Cuminti" cel putin in comparatie cu ce avea sa vina dupa.

FOTOGALERIE Z.O.B.
Foto: HotNews.ro

Au apus vremurile cand fetele lesinau la concertele Beatles sau cand tipele fanelor isterice aproape acopereau ca volum piesele cantate de Lennon si colegii sai la primele concerte in Statele Unite, semnaland nasterea fenomenului Beatlemania. Celebrele orgii dintre membrii Led Zeppelin si groupies au ajuns doar povestiri in cartile de specialitate, iar Rolling Stones au cam imbatranit si nu mai fac atat de multe victime in randul fanelor. Nu mai e prin preajma nici macar Michael Jackson, sa le dea de munca echipelor de salvare.

Apetenta fanilor pentru tot ce inseamna senzatii tari la concerte a ramas insa la fel de intensa. Ori, cel putin, s-a transformat. In nevoia de a face pogo sau crowd surfing (lucru des intalnit la concertele rock). In dorinta de a striga, alaturi de cei de pe scena: "F*** America!", "Jimmy Pop is homosexual" (solistul trupei este gay declarat) sau, spre finalul serii, "America sucks [but not as much as Rusia]".

Ca intotdeauna, americanii stiu sa faca show (chiar daca dus la extrem), mai ales cand formatia in cauza se numeste Bloodhound Gang, o combinatie de punk, Jackass si sinceritate dezarmanta (chiar cei de pe scena aveau sa recunoasca: "americanii sunt prosti").

Luni seara, Jimmy Pop (solistul trupei), a facut jonglerii cu doua mere, un adidas si un catel de usturoi, a purtat peste sapca - pret de cateva piese - un mic suvenir aruncat din public (lenjeria intima a unei persoane darnice) a gresit notele unei piese (a fost nevoit sa cante de doua ori The Ballad Of Chasey Lane) si a interpretat melodii ca Along Comes Mary, The Bad Touch, Fire Water Burn si No Hard Feelings.

Ce nu se poate vedea zilnic la un show programat in Romania avea sa fie afisat pe ecranul din spatele scenei: imagini si mesaje, majoritatea obscene, despre Gigi Becali, Paris Hilton, Catalin Botezatu, femei urate, indivizi in stare de ebrietate sau homosexuali. Precum si anuntul ca "Bloodhound Gang ar fi trebuit sa cante la Bahmuteanca".

Si, peste toate, numerele interzise minorilor, savarsite de basistul Evil Jared. Incantat de prezenta feminina la concert ("aveti cele mai frumoase fete din lume, lucru ciudat, avand in vedere ca aveti cei mai urati baieti din lume"), cu steagul germaniei tatuat pe un umar si cu un cap de mort pe celalalt, Jared a baut o sticla de coniac (turnata printr-un furtun), a varsat in gura unui spectator bautura din propria gura, si-a rupt camasa si a aruncat o bucata din haina in public (dupa ce a avut grija sa plimbe peticul prin pantaloni) si si-a satisfacut nevoile exhibitioniste, expunandu-si madularul scabros, in timp ce zeci de fete pozau minunatia.

Un fel de "involutie" in prestatia trupei, avand in vedere ca in urma cu patru ani, la Arenele Romane, Jared mictiona pe colegul sau de trupa (Jimmy) si pe fanii care se asezasera, neinspirat, in primele randuri...