Imbinand exactitatea ceasurilor elvetiene (caci s-a nascut in Zurich) cu gratia bateristului de jazz, Jojo Mayer a prezentat alaturi de Nerve, la Silver Church, proiectul Prohibited Beats - o mixtura de drum’n’bass si elemente ale muzicii electronice, jazz-ului si muzicii rock.

Spectacolul desfasurat pe 18 martie le-a oferit bucurestenilor ocazia de a asista la o demonstratie de "reverse music” in timp real (fara DJ, fara loop-uri de tobe sau secvente ritmice), totul fiind produs live de tobe, bas si claviaturi.

Din spatele tobelor sale, Jojo Mayer a aratat de ce este considerat unul dintre cei mai originali bateristi din lume si a prezentat in Capitala conceptul de Reverse Engineered Electronica, folosindu-se de tehnici ca Heel-toe bass drum technique si the Moeller stroke.

Interactiunea muzicala dintre Jojo Mayer, cu stilul sau original de a folosi tobele, si tehnica Real Time Audio deconstruction dezvoltata de Roli Mosiman au dus la aparitia unui nou hibrid al muzicii contemporane, imbinand cultura DJ (broken beats/dnb/nujazz, IDM etc) cu o serie de concepte de improvizatie din jazz. Un hibrid muzical la care au asistat si iubitorii de muzica prezenti la Silver Church. La acestea s-au adaugat sunetul eclectic de bas si bazele rock al lui John Davis, impreuna cu sensibilitatea lui Takuya Nakamura la clape si trompeta.