Nicu Covaci si colegii sai vor prezenta miercuri, 28 aprilie, la Sala Palatului din Capitala, o combinatie de rock si simfonie, informeaza organizatorii. Evenimentul se numeste SymPhoenix (dupa numele primului album lansat de Phoenix in tara, dupa reintoarcerea din 1990) si va incepe la ora 19:00. Pe 27 mai, trupa va organiza un nou concert, intitulat Phoenix Classics.

Proiectul va aduce pe aceeasi scena aproximativ 100 de muzicieni, membri ai Orchestrei Simfonice Bucuresti si ai Corului Accoustic, ce vor evolua sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Printre invitatii speciali ai serii se numara tenorul Vlad Mirita, prim-solista Operei Romane (Tina Munteanu) si Adrian Petrescu (oboi si saxofon) - un muzician cu o impresionanta cariera artistica nationala si internationala, prim oboist al Filarmonicii George Enescu.

Cantecele binecunoscute ale celor de la Phoenix vor beneficia de un aranjamentul muzical special realizat la Londra pentru orchestra simfonica.

Biletele sunt disponibile in reteaua Vreau Bilet - Unirea Shopping Center etj. 2, Carrefour Feeria - Baneasa Shopping City, Pasajul Universitatii - Trident Touring, la Sala Palatului si online prin www.vreaubilet.ro. Pretul unui bilet variaza intre 60 si 220 lei, in functie de categoria de loc.

Conform paginii de facebook a trupei, pe 27 mai va avea loc un concert intitulat Phoenix Classics, care va beneficia de prezenta unor invitati speciali, precum Adrian Petrescu (oboi si saxofon) si Nicolae Dumitru (pian). Proiectul va incerca sa readuca in atentia fanilor celebrele creatii Cei ce ne-au dat nume (Rapsodia Romana in La major) si Mugur de fluier(Rapsodia Romana in Re major).