Un profesor din Marea Britanie a tras o concluzie surprinzatoare: in zonele unde Facebook e mai popular a crescut si incidenta imbolnavirilor de sifilis fiindca site-ul de socializare pune la dispozitia utilizatorilor noi cai de gasire a unor parteneri ocazionali de sex, scrie The Telegraph. Un purtator de cuvant al Facebook spune ca utilizatorii trebuie sa fie prudenti si sa aiba mare grija daca se vor intalni cu persoane cu care au facut cunostinta in retea.

Profesorul Peter Kelly, director de sanatate publica in comitatul Teeside spune ca s-a descoperit o legatura intre numarul de utilizatori de Facebook si cel al cazurilor de sifilis aparute. Astfel, in comitate precum Sunderland, Durham si Teesside, unde reteaua de socializare e mai populara decat in restul Marii Britanii, s-a descoperit ca a crescut incidenta cazurilor de sifilis chiar si de patru ori si in special in randul femeilor.

Kelly spune ca sifilisul e o boala devastatoare ce poate aparea dupa intretinerea unor relatii sexuale fara folosirea unor mijloace de protectie si sustine ca numarul de imbolnaviri a crescut si din cauza Facebook care ofera posibilitatea gasirii unor parteneri ocazionali de sex.

Reteaua de socializare Facebook are peste 400 de milioane de utilizatori pe plan mondial, iar in Romania circa un milion de persoane au cont.

Un purtator de cuvant al Facebook citat de cotidianul englez sfatuieste utilizatorii sa fie foarte atenti daca decid sa isi dea intalnire cu persoane cu care au facut cunostinta doar pe retea.

Concluziile britanicilor se refera la o zona restransa si ar fi gresit sa fie generalizate pentru teritorii foarte intinse. Facebook a sustinut mereu ca incurajeaza utilizatorii sa-si puna pe site datele reale si sa comunice online cu prietenii din viata de zi cu zi, amanunt prin care site-ul vrea sa se deosebeasca de altele renumite pentru posibilitatea de a "agata" persoane necunoscute.