Dupa doua concerte sold-out sustinute in Capitala in 2006 si 2008, Gotan Project readuce stilul electro-tango in Romania. Evenimentul va avea loc pe 25 iunie, la Sala Palatului din Bucuresti, cu incepere de la ora 20:00, informeaza Events.

Trioul Gotan Project a creat un nou stil de muzica, un melanj intre pasiunea tangoului argentinian si rigurozitatea electro. Spectacolele lor live, care beneficiaza de proiectii video spectaculoase, exploateaza senzualitatea tangoului clasic si interactiunea cu sounduri moderne: dub, electro, nu-jazz si break.

Numele trupei este o anagrama a cuvantului "tango”, descriind muzica pe care o creeaza - un remix al tangoului. Albumul La Revancha del Tango (2001) a vandut peste un million de copii si i-a facut faimosi pentru reinventarea tangoului si reintroducerea acestui gen muzical in atentia unei audiente numeroase.

Francezul Philippe Cohen Solal, argentinianul Eduardo Makaroff si suedezul Christoph H. Müller au in spate 11 ani de cariera si peste 2 milioane de albume vandute. Startul a fost in 1999, cand cei trei au pus bazele trupei la Paris. Un an mai tarziu, a aparut single-ul Vuelvo Al Sur/El Capitalismo Foraneo.

Discografie Gotan Project: Vuelvo Al Sur (2000), El Capitalismo Foraneo (2001), La Revancha del Tango (2001), Inspiración Espiración (2004), Lunático (2006), El Norte (2006), Gotan Project Live (2008) si Tango 3.0 (2010).

In filmul Shall We Dance (2004), Jeniffer Lopez si Richard Gere au dansat pe piesa Santa Maria (del Buen Ayre) de pe albumul La Revancha del Tango. Muzica Gotan Project a fost de asemenea folosita in serialul Sex And The City si a fost considerata foarte potrivita pentru mai multe episoade din show-ul TV britanic Top Gear. In 2004, o alta piesa de pe albumul La Revancha del Tango a facut parte din coloana sonora a filmului Ocean’s Twelve.

Spectacolul din Capitala este inclus in turneul european de promovare a noului album Gotan Project, intitulat Tango 3.0. Lista turneului include destinatii din Rusia, Franta, Anglia, Portugalia, Belgia, Germania, Italia, Bulgaria sau Polonia. Gotan Project a mai concertat in Romania pe 20 iunie 2006 si pe 27 noiembrie 2008, la Sala Palatului.

Biletele pentru concertul de pe 25 iunie 2010 costa 120, 160, 210 sau 250 lei, in functie de categorie, si pot fi achizitionate online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas). Biletele pot fi cumparate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu, nr. 56.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.