Goran Bregovic si Wedding and Funerals Orchestra vor concerta in Capitala, pe 20 mai, la Zone Arena, informeaza organizatorii. Evenimentul va incepe la ora 19:30 si ii va avea in deschidere pe Viorica si Ionita din Clejani.

2010 se anunta un an plin pentru muzicianul sarb. In afara numeroaselor concerte programate deja in intreaga lume, muzicianul are in lucru doua proiecte noi.

"Margot, Diary of a Queen" ("Margot, Agenda unei regine”), va aduce alaturi de Goran Bregovic Weddings and Funerals Orchestra cate o actrita celebra care va recita textul reginei in limba tarii in care este prezentat spectacolul. Premiera va avea loc in luna iunie in Franta, in cadrul “Festival de Saint Denis”.

"ORFEO di Bregovic", cel de-al doilea proiect este o opera in care alaturi de Goran Bregovic Weddings and Funerals in varianta restransa (alamuri, cantarete bulgare, voce/percutie) vor evolua cantareti de opera, cor si orchestra. Premiera va avea loc cel mai tarziu in toamna.

Goran Bregovic este unul dintre cei mai apreciati muzicieni sarbi, devenit celebru datorita coloanelor sonore realizate pentru filmele lui Emir Kusturica - "Vremea tiganilor", "Arizona Dream" si "Underground". Goran Bregovic a scris si muzica filmului Train de Vie, al lui Radu Mihaileanu.

Detine titlul onorific de Doctor in muzica al Universitatii din Sheffield si a fost numit cetatean de onoare al oraselor Buenos Aires, Tirana si Atena.

De-a lungul vremii, a colaborat cu mari artisti, proveniti din diverse culturi, printre acestia aflandu-se si nume ca Iggy Pop sau Cesaria Evora.

Biletele pentru concertul Goran Bregovic din Bucuresti costa:

  • Categoria I – 350 ron
  • Categoria II – 295 ron
  • Categoria III – 245 ron
  • Categoria IV – 145 ron
  • Categoria V – 95 ron
  • Categoria VI – 75 ron

Vezi aici site-ul lui Goran Bregovic.

Situata in zona Floreasca, pe strada Barbu Vacarescu, nr. 313-321, Zone Arena poate gazdui 25.000 de spectatori si beneficiaza de cea mai mare scena din Romania, pe care s-au desfasurat ultimele sapte editii ale Cerbului de Aur.