Castigator a numeroase premii Grammy, Emmy si Latin Grammy, Michel Camilo va concerta in Romania pe 15 mai, la Ateneul Roman din Capitala, informeaza organizatorii.

Michel Camilo este recunoscut pentru tehnica sa si pentru compozitiile ce combina ritmurile afro-caraibiene si armoniile imprumutate din muzica de jazz.

Michel foloseste note din jazz si swing, care vin peste un fond clasic dobandit in urma educatiei sale muzicale.

La doar 16 ani, a devenit membru al Orchestrei simfonice din tara sa (Republica Domnicana). Si-a continuat studiile la prestigioasa universitate americana Juilliard School of Music, participand la festivaluri din America, Europa, Japonia, Asia, Orientul Mijlociu, America de Sud si Caraibe.

Cele 18 albume inregistrate pana in prezent au fost bine primite, artistul obtinand premii Grammy, Emmy, Latin Grammy si Premios de la Musica. Vezi aici lista de premii si distinctii ale artistului.

De-a lungul carierei, artistul a inregistrat solo, in duet sau trio, a fost prezent in sextete de exceptie sau in cele mai valoroase big band-uri ale lumii, experimentand de toate, de la muzica de film, la ritmuri de jazz, latino, flamenco, clasica.

Printre artistii alaturi de care a performat pe scenele lumii se numara: Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Arturo Sandoval, Carnegie Hall Jazz Band, Danish Radio Big Band, David Sanchez, Jon Faddis, Gloria Estefan, Celia Cruz.

Pe scena de la Bucuresti, Michel Camilo va concerta alaturi de alti doi mari artisti, Cliff Almond (tobe) si Charles Flores (contrabas). Charles Flores, de origine cubanez, s-a alaturat lui Michel Camilo in 2001, dupa ce anterior colaborase cu unii dintre cei mai valorosi muzicieni de jazz sud-americani. Cliff Almond provine dintr-o familie de muzicieni si a inceput sa cante inca din copilarie. Nu mult dupa aceea i-a atras atentia bateristului lui Chick Corea, care l-a recomandat lui Camilo.

Vezi aici site-ul lui Michel Camilo.

Biletele pentru concertul sustinut de Michel Camilo Trio la Ateneul Roman costa intre 150 şi 300 lei si sunt disponibile in reteaua Eventim: librariile Carturesti, Humanitas, magazinele Germanos si Vodafone, Sala Palatului, reteaua partenera Vreaubilet si on-line pe www.bilete.ro si www.eventim.ro