Vita de Vie se alatura lui Gary Moore in cea de-a treia zi de Ciuc Summer Fest, informeaza organizatorii. Festivalul se va desfasura in perioada 16-18 iulie, pe Stadionul de Atletism Iolanda Balas Soter din Bucuresti, si va aduce pe scena artist ca Suie Paparude, Pink Martini si Faithless.

Vita de Vie (VDV) este o trupa bucuresteana formata in 1996, formata in prezent din Adrian Despot (voce, chitara), Sorin Danescu (clape, efecte speciale), Sorin "Pupe" Tanase (tobe), Cezar Popescu (chitara), Adrian Ciuplea (bas).

Debutul are loc in 1997, cu albumul Rahova, de pe care se evidentiaza piese ca Abdullah si Ozosep. Anul 1998 aduce prima schimbare in componenta trupei (Burete ii ia locul lui Pepino la bas), dar si un turneu alaturi de Holograf si Timpuri Noi in cadrul turneului Hollywood Rock Tour.

In 1999 apare Fenomental, cel mai apreciat album VDV. Albumul va fi reeditat pe CD un an mai tarziu si va include videoclipul Basul si cu toba mare. De asemenea, Vita de Vie primeste premiul OTTO pentru cea mai buna formatie (acordat de revista Bravo) si lanseaza albumul Lucky Nights Live, material realizat alaturi de cei de la Timpuri Noi.

In 2001, Cezar Popescu ii ia locul lui Jojo la chitara. Tot acum este lansat si Exxtra, care va primi un an mai tarziu premiul UPFR pentru Cel mai bun album alternativ. Discul cuprinde si colaborari cu Suie Paparude, Parazitii sau Artanu (Adrian Plesca) de la Timpuri Noi, iar piesa Liber vorbeste tocmai despre plecarea neasteptata a lui Jojo din cadrul trupei.

In 2002, Vita de Vie lanseaza albumul Doi, care va fi promovat prin videoclipurile Visare, Totata, dar mai ales Varza (piesa raggae, atipica pentru rock-ul alternativ specific VDV). In 2004 lanseaza albumul 9704, care ofera cele mai bune piese ale trupei in perioada 1997-2004, dar si o piesa noua, Imi pasa, care va beneficia si de un videoclip. Vreme de doi ani, trupa este premiata cu titlul MTV Best Live (2004 si 2005).

In 2006, dupa inlocuirea lui Burete cu Adrian Ciuplea, Vita de Vie se implica in lansarea campaniei sociale Deschide-ti inima impotriva discriminarii persoanelor afectate de virusul HIV. Anul 2007 aduce un nou album, Egon, precum si campania Imi pasa, initiata de Vita de Vie pentru Asociatia UpDown, privind strangerea de fonduri si sensibilizarea opiniei publice cu privire la problemele cu care se confrunta persoanele afectate de Sindromul Down.

Anul acesta, Vita de Vie a lansat un nou material, intitulat Fetish, precum si un videoclip pentru piesa Esti mai frumoasa (cand plangi). Membrii VDV au vorbit despre noul disc gasiti aici.

Discografie: Rahova (1997), Fenomental (1999), Lucky Nights Live (2000), Exxtra (2001), Doi (2002), 9704 (2004), Egon (2007), Fetish (2010).

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Vita de Vie va concerta pe 18 iulie, in aceeasi zi cu Gary Moore, la Ciuc Summer Fest, biletele pentru fiecare zi a festivalului - 16, 17 si 18 iulie - putand fi achizitionate online de pe www.myticket.ro, si din reteaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de pret in functie de distanta fata de scena: 90 lei, 160 lei si 220 lei.

Mai multe informatii despre noi confirmari in cadrul Ciuc Summer Fest vor fi facute publice in curand pe site-ul oficial al festivalului, www.summer-fest.ro.