Cea mai veche masina participanta a fost un Ford T Speedster (din 1912), verde, care a atras cele mai multe priviri, dar si intrebari din partea vizitatorilor.
- Adrian Dumitru, cel care ingrijeste automobilul, fara a-i fi insa proprietar, a precizat ca acesta a fost adus din Statele Unite si ca apartine unui german, iubitor de masini de epoca. Autovehiculul este inmatriculat in Bucuresti, iar Adrian Dumitru spune ca este folosit la diverse ocazii, mai ales la sfarsit de saptamana: "Este o senzatie foarte placuta sa mergi prin Bucuresti. Toata lumea se uita, te saluta, te respecta. E o masina pe care, poate, nu au mai vazut-o niciodata", explica el, adaugand ca Ford T Speedster a fost proiectata ca masina de curse si poate ajunge la 80 de kilometri pe ora.
- Mihai Mezincescu a venit la expozitie cu un Fiat 500 A Topolino (din 1938) tocmai de la Ploiesti si spune ca mai are acasa si doua Triumph Spitfire Mk II. Isi aminteste ca familia lui a avut un Topolino, masina care poate atinge 50 - 60 km/h, dar si un Mercedes Cabriolet C, care a fost rechizitionat inainte de razboi: "Pe vremea aceea se putea circula. Acum, degeaba ai o masina, chiar si foarte moderna, pentru ca in Bucuresti nu se mai poate circula. In Ploiesti se mai poate".
- "E o senzatie deosebita. Masinile acestea sunt mai frumoase, au suflet. Cele noi sunt ca niste frigidere. Le cumperi, le folosesti si apoi la arunci", spune, la randul sau, proprietarul unei Skoda 1100 OHV Cabriolet aduse la parada.
- "Ceea ce ne bucura este faptul ca bucurestenii au venit in numar mare la acest eveniment si ne bucura cel mai mult prezenta copiilor. Este un muzeu in aer liber, un muzeu pe roti. (...) Participarea e din ce in ce mai buna, atat ca numar de masini, cat si in ceea ce priveste calitatea lor", a declarat Bogdan Coconoiu, organizator al evenimentului.
Aceasta a fost a sasea editie a expozitiei si paradei Antebellum, care permite participarea modelelor de vehicule ce si-au inceput fabricatia inainte de sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
dar cum la noi era una pe cartier, normal ca au devenit obiecte de cult.
Sa imi iau VW, sa imi iau Audi, Seat sau chiar Lamborghini, ce dracu e cam aceeasi masina, daca una are greseala de proiectare toate celelalte vor fi la fel de proaste. Acum masina nu mai e mai buna decat un televizor, depinde de noroc cat te tine, in afara de faptul ca diferitele clase a unei masini au ajuns atat de mult sa semene intre ele incat singura deosebire vizibila e dimensiunea masinii(cum e la audi), altii gen Mercedes, BMW sau masinile franceze incearca mai mult, altii se culca pe o ureche ca daca masina aia are o anuita sigla poate sa aiba comfortul unei carute ca tot va fi cumparata din motive de imagine, nimic mai mult.