Renumita trupa The Wailers va reinvia legenda muzicii reggae intr-un concert ce va avea loc vineri, 10 septembrie 2010, la Sala Palatului, de la ora 20:00, informeaza organizatorii. Spectacolul din Bucuresti va fi inclus in turneul international The 40th Anniversary Tour, care marcheaza 4 decenii de existenta a trupei. In deschidere va canta formatia romaneasca El Negro.

Bob Marley a cantat timp de 12 ani impreuna cu The Wailers, iar la 29 de ani dupa disparitia lui, pionierii muzicii reggae continua sa incante milioanele de fani din intreaga lume.

Romanii vor asculta live melodiile care l-au facut pe Bob Marley liderul stilului reggae: I Shot the Sheriff, No Woman, No Cry, Could You Be Loved, Stir It Up, Redemption Song sau One Love.

The Wailers a fost fondata in 1969, chiar de catre Bob Marley, impreuna cu Bunny Wailer, Peter Tosh si Barrett Bothers, Aston “Familyman” si Carly. Din pionieri ai genului reggae, muzicienii au reusit sa transforme acest nou stil muzical intr-un adevarat fenomen global, devenind astfel adevarate simboluri Jamaicane pe tot globul.

Dupa 1971, numele oficial a devenit: Bob Marley si The Wailers. Dupa disparitia lui Bob Marley in 1981, legenda a fost continuata de basistul Aston “Familyman” Barrett, cel care a adus tinere talente in formatie si a cantat alaturi de artisti internationali precum Santana sau Sting.

In cei 40 de ani de activitate, The Wailers au vandut peste 250 de milioane de albume in intreaga lume.

Trupa a primit singurul disc de diamant acordat vreodata unui album reggae, pentru The Legend. Aceasta compilatie detine si recordul celul mai bine vandut album din istoria muzicii reggae: peste 20 de milioane de exemplare.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Concertul The Wailers in Romania este organizat de King Size Production si Bring the Noise.