Formatia Cargo, una dintre cele mai importante trupe ale rock-ului autohton, va deschide in aceasta vara concertul Iron Maiden din Transilvania, informeaza organizatorii. Prezenti pentru a treia oara in Romania, “greii metalului” international vor canta pe 15 august in parcarea Polus Center Mall din Cluj-Napoca. Cargo a cantat si in deschiderea primului spectacol al celor de la Iron Maiden in tara noastra.

Trupa Cargo a fost infiintata in 1985, in Timisoara, fiind alcatuita in prezent din Adrian Igrisan (voce si chitara armonica), Cristian Pup (clape), Alin Achim (chitara bas), Tavi Pilan (tobe) si Adrian Barar (chitarist, liderul grupului).

Discografie Cargo: Ana (1990), Povestiri din gara (1992), Destin (1995), Colinde si Obiceiuri (1996), Ziua Vrajitoarelor (1998), Baga-ti mintile in Cap (2000), Colinde (2000), Spiritus Sanctus (2003), XXII (2007).

XXII este un material "best of", o compilatie a celor mai cunoscute piese, fiind considerat drept un cadou pentru fani la implinirea a 22 de ani de activitate.

Printre cele mai cunoscute cantece Cargo se numara Baga-ti mintile in cap, Ploaia, Nu mai am tigari, Spiritus sanctus, Povestiri din gara, Anarhia (prima colaborare romaneasca intre o trupa rock si una hip-hop - RACLA) sau Ziua vrajitoarelor.

Cargo a obtinut un premiu la MTV Romanian Music Awards in 2005, un titlu de “cea mai buna trupa rock”, dar si doua “Discuri de Aur” pentru vanzarile albumelor Spiritus Sanctus si XXII.

Vezi aici site-ul trupei Cargo si pagina de myspace.

Prezentat de clubul de fotbal CFR Cluj si organizat de Imagistica si Iconica, concertul Iron Maiden, care va avea loc pe data de 15 august in parcarea mall-ului Polus Center din Cluj-Napoca, este inclus in turneul The Final Frontier, ce preceda aparitia albumului cu acelasi nume.

Biletele pentru acest spectacol sunt disponibile online, pe www.servuscluj.ro, acestea putand fi achizitionate cu card bancar sau ramburs, precum si de la sediul Servus Cluj, din Str. Regele Ferdinand nr. 30, Cluj Napoca (vis-a-vis de Posta), la pretul general de 100 RON.

Iron Maiden a mai concertat in Romania de doua ori, in 1995 (Sala Polivalenta din Capitala) si 2008 (stadionul Cotroceni din Bucuresti).