Kumm si Brum Conspiracy vor concerta pe 17 iulie in cadrul Ciuc Summer Fest, in aceeasi zi cu Urma si Pink Martini. Pe 18 iulie, E.M.I.L. si The MOOoD vor urca pe scena inaintea lui Gary Moore, informeaza Emagic. Ciuc Summer Fest se va desfasura in perioada 16-18 iulie, pe stadionul Iolanda Balas Soter din Bucuresti, printre numele confirmate in program numarandu-se si Faithless, Suie Paparude, Vita de Vie, Sensor si Discoballs.

Kumm s-a format in anul 1997, la Cluj Napoca, cand Andras Kovacs a pus bazele unui nou proiect muzical, o fuziune intre jazz, rock si etno, alcatuind prima trupa de rock alternativ cu elemente de saxofon.

Discografie: Moonsweat March (2000), Confuzz (2002), Angels & Clowns (2005), Different Parties (2006), Far From Telescopes (2009).

Componenta trupei s-a modificat pe parcursul timpului, grupul fiind format in prezent din Catalin Mocan (voce), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Iordache (saxofon), Kovacs Andras (keyboards), Alex Miu (chitara bas) si Paul Ballo (tobe).

In luna martie, anul curent, formatia a fost premiata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania la sectiunea rock pentru anul 2008.

Pe 17 iulie, alaturi de Kumm, Urma si Pink Martini, pe scena festivalului va mai urca si Brum Conspiracy, un proiect audio-vizual, lansat la inceputul anului 2009, care creeaza prin muzica un echilibru placut intre mai multe stiluri de jazz experimental si sound-uri electro.

Brum Conspiracy este format din tineri familiarizati deja cu scena muzicala romaneasca: Piti, cunoscut si ca baterist al trupei E.M.I.L, Catalin, chitaristul care a colaborat multi ani cu trupa de alternativ Bumbapa si Cinty - VJ si artist in arte vizuale.

E.M.I.L., cea mai populara trupa de ska-punk din Romania, va urca pe scena Ciuc Summer Fest in cea de-a treia zi a festivalului. Inspirat de stilul punk-rock californian, grupul s-a infiintat in anul 2000, pastrand si astazi influentele muzicale a doua dintre trupele internationale care i-au marcat evolutia: Green Day si Sublime.

Trupa formata din Sorin Badulescu (voce), Gabi Georgescu (chitara), Andrei Stoianovici (chitara), Barbu Niculae (chitara bass) si Eugen Imecs (tobe) a devenit repede un nume de referinta in rock-ul autohton, aducand ca noutati ritmuri de ska si dub imbinate cu raggae si upsteady.

Anul 2003 a marcat debutul discografic, E.M.I.L lansand E.P-ul “Cocktail verde”, ce a fost urmat de albumele “Rom, fum si vanilie” din 2005, si “Stiu, ti se pare absurd...” in 2009, materiale pentru care trupa a colaborat si cu nume cunoscute ale scenei rock - hip-hop autohtone printre care Butch, Aliosha sau DJ Hefe.

Dupa aproape un deceniu de activitate muzicala, E.M.I.L are la activ si numeroase prezente in cadrul unor festivaluri din Romania, inclusiv editia B’ESTFEST 2008. E.M.I.L a fost de altfel si una dintre trupele romanesti care au cantat in deschiderea concertelor Bloodhound Gang si NOFX de la Bucuresti.

The MOOoD este un alt nume ce va concerta pe data de 18 iulie la Ciuc Summer Fest. Infiintata in anul 2006, The MOOoD a devenit rapid una dintre cele mai apreciate nume ale curentului brit-indie rock autohton, devenind totodata si una dintre cele mai vizibile trupe romanesti dincolo de hotarele tarii.

Cei patru membri - Marius Moise (voce), Bogdan Spirea (tobe, voce secundara), Mircea Voloh (chitara, voce secundara) si Horia Stere (chitara bass) si-au facut debutul international in cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri europene dedicat descoperirii si promovarii tinerilor artisti - Eurosonic Festival, din Groningen, Olanda.

Grupul a concertat doi ani consecutiv pe scena B’ESTFEST fiind totodata prezent si in deschiderea show-ului Lenny Kravitz de la Bucuresti in 2008, in fata a peste 16.000 de oameni. Anul trecut, The MOOoD a cantat in ultima zi a festivalului EXIT, pe scena Fusion.

Organizat de Emagic, Ciuc Summer Fest se va desfasura in perioada 16 - 18 iulie, pe Stadionul Iolanda Balas Soter din Bucuresti. Biletele pentru fiecare zi pot fi achizitionate online de pe www.myticket.ro, la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 90 lei, 160 lei si 220 lei.

Mai multe informatii despre noi confirmari in cadrul Ciuc Summer Fest vor fi facute publice in curand pe site-ul oficial al festivalului, www.summer-fest.ro.