Sardonica afirmatie ii apartine lui Mark Twain, celebrul scriitor fiind recunoscut pentru relatia "complicata" cu un instrument pe care obisnuia sa il critice, desi atat el, cat si fiica si sora lui mai mare cantau la pian. Daca Mark Twain (decedat in urma cu exact 100 de ani) ar fi fost prezent pe 12 iunie in Piata Constitutiei din Bucuresti, probabil ca istoria ar fi consemnat cel de-al treilea concert de pian pe care americanul avea sa il vada pana la final (se stie ca scriitorul a avut rabdarea de a urmari doar doua spectacole de pian in intregime, iar atunci a fost vorba de concerte ale fiicei sale).

Foto:

Sambata seara, la a doua vizita a lui Sir Elton John in Romania si la trei secole de la crearea instrumentului cu clape de catre Bartolomeu Cristofori (primul pian adevarat se crede ca a fost creat undeva intre 1909 si 1911), Mark Twain s-ar fi aflat, cel mai probabil, printre miile de spectatori care si-au parasit scaunul pentru a privi in picioare, cat mai aproape de scena, finalul unui concert de doua ore ce a confirmat spusele lui Lou Mason: "Pianul este cadoul facut de Dumnezeu muzicii".

Si asta dupa o seara inceputa cu piese lente, dar terminata in forta, cu piese ca Your Song, Circle Of Life, Crocodile Rock, I'm Still Standing sau Candle In The Wind.

O seara in care un Elton John poznas, imbracat mult prea gros pentru vremea calduroasa de afara, a zambit mult, a ras, s-a urcat cu fundul pe pian, a semnat postere venite dinspre public si a primit flori.

Setlist

1. Funeral for a Friend / Love Lies Bleeding

2. Saturday Night's Alright (For Fighting)

3. Levon

4. Madman Across the Water

5. Tiny Dancer

6. Philadelphia Freedom

7. Goodbye Yellow Brick Road

8. Daniel

9. Rocket Man (I Think It's Going to Be a Long, Long Time)

10. I Guess That's Why They Call It the Blues

11. Sacrifice

12. Take Me to the Pilot

13. Something About the Way You Look Tonight

14. Don't Let the Sun Go Down on Me

15. Sorry Seems to Be the Hardest Word

16. Candle in the Wind

17. Sad Songs (Say So Much)

18. Bennie and the Jets

19. I'm Still Standing

20. Crocodile Rock

21. Circle Of Life (bis)

22. Your Song (bis)

(sursa setlist: setlist.fm)