Cea mai cunoscuta "formatie de desene animate" din lume, Gorillaz, respectiv cei de la Gorillaz Sound System vor concerta in Romania cu ocazia Peninsula Festival 2010, ce se va desfasura la Targu Mures, in perioada 26-29 august, informeaza organizatorii.

GorillazFoto: myspace.com/gorillaz

Gorillaz este o trupa "virtuala" infiintata in 1998 de catre liderul cunoscutei formatii britanice Blur (Damon Albarn) si graficianul Jamie Hewlett. Gorillaz Sound System a luat fiinta in 2008 si este continuare acestui proiect al lui Damon Albarn.

"Scopul" G.S.S. este sa raspandeasca in lume, prin intermediul unor productii animate de o inalta calitate vizuala, mesajul lui 2D, Murdoc Niccals, Noodle si Russell.

Productia britanica a DJ-ilor, percutionistilor, a celor doi MC si VJ are drept punct central muzica celor de la Gorillaz, dar ar putea sa apara in mix si refrenuri Led Zeppelin sau riff-uri AC/DC.

"G.S.S. este singura formula in care pot avea incredere, in afara de mine, atunci cand vine vorba de distractia publicului. Asa cum vad eu lucrurile, asta e ca si cum Papa si-ar da binecuvantarea unei eparhii. Oricum, unghiile mele sunt prea lungi pentru a scoate vinilurile din geanta cu discuri", spune Murdoc Niccals, basistul Gorillaz.

Gorillaz Sound System va concerta la Peninsula in a doua seara a festivalului, pe 27 august. Timp de o ora si jumate, dj-show-ul construit in primul rand pe repertoriul celor de la Gorillaz va prinde viata si datorita elementelor grafice foarte "pop", sub indrumarea VJ-ilor G.S.S.

Festivalul Peninsula are loc la Targu Mures intre 26 si 29 august. Abonamentele valabile pe toata perioada festivalului pot fi achizitionate in reteaua www.eventim.ro la pretul de 199 de lei, iar un bilet valabil o singura zi costa 80 de lei.

Gorillaz Sound System a mai concertat in Romania in noiembrie 2009.

Detalii pe site-ul www.peninsula.ro.