Cu o cariera de peste 20 de ani, castigator al premiului Grammy si primul artist solo din istorie care a avut primele sapte single-uri incluse in top 5 al clasamentului Billboard Hot 100, Richard Marx va concerta in Romania pe 1 noiembrie, la Sala Palatului, in cadrul turneului european de promovare a discului Emotional Remains, informeaza organizatorii.

Richard MarxFoto: richardmarx.com

Richard si-a inceput cariera la varsta de cinci ani, cantand pe spoturi promotionale create de tatal sau. La 17 ani l-a cunoscut pe Lionel Richie, alaturi de care avea sa-si faca si debutul ca backing vocal pentru piesele You Are, Running With The Night si All Night Long (All Night).

De-a lungul vremii a mai lucrat din postura de backing vocal si cu artisti consacrati precum Madonna sau Whitney Huston. Kenny Rogers avea sa se convinga si el de talentul tanarului artist, Richard compunand la acea vreme pentru el doua piese, Crazy si What About Me.

Primul album semnat Richard Marx a fost lansat in iunie 1987, purtand numele artistului care avea sa devina in scurt timp noua revelatie a muzicii internationale. Materialul s-a vandut in aproape 4 milioane de exemplare doar in Statele Unite, oferind 4 single-uri de top: Don't Mean Nothing, Should’ve Known Better, Endless Summer Nights si Hold On To The Nights.

Recorduri

Debutul discografic a reprezentat un prim record muzical pentru Richard Marx, acesta devenind primul tanar artist care a fost inclus in playlistul a 117 statii de radio nationale, in doar o saptamana de la data lansarii.

Richard Marx avea sa devina si primul artist solo din istorie care a avut primele sapte single-uri incluse in top 5 al clasamentului Billboard Hot 100.

Artistul si-a continuat cariera cu alte 8 albume de studio si 4 albume live vandute in peste 30 de milioane de copii in intreaga lume, si o lista impresionanta de hit-uri rock si balade precum Right Here Waiting, Now And Forever, Hazard, Satisfied si Too Late To Say Goodbye.

Artistul s-a remarcat totodata si ca producator si compozitor, dovada si numarul impresionant de colaborari cu nume precum Sarah Brightman, Barbra Streisand, Natalie Cole, N’Sync, Michael Bolton, Ronan Keating sau Ringo Star, fiind recompensat si cu un premiu Grammy pentru Piesa Anului in 2004, Dance With My Father, compusa alaturi de Luther Vandross.

Vezi aici site-ul artistului si pagina lui de myspace.

Toamna aceasta, Richard Marx se va afla pentru prima data in Romania, in cadrul turneului european de promovare a celui mai recent material discografic, Emotional Remains, lansat in septembrie 2009.

Concertul va avea loc pe 1 noiembrie, la Sala Palatului, biletele fiind disponibile incepand de marti, 29 iunie, pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de preturi 90, 120, 160, 200 si 250 de lei. Evenimentul este organizat de Emagic.