Dupa o pauza de patru ani, formatia Partizan revine pe scena muzicala romaneasca, informeaza Mediafax. Artanu si colegii sai vor concerta joi, 19 august, la Clubul Taranului din Capitala.

Adrian Plesca - ArtanuFoto: AGERPRES

Formatia Partizan reapare pe scena intr-o formula noua, celor doi membri fondatori (Artanu si Suedezu) alaturandu-li-se, in urma unei selectii, Janin Pasniciuc (chitara), Andrei Petrila (tobe) si Cezar Knihinsci (bas).

Partizan a fost infiintata in 2001, bazele formatiei fiind puse de Adrian Plesca (Artan) si Razvan Moldovan (Suedezu) (cei doi sunt si membri fondatori ai trupei Timpuri Noi). Partizan a activat pana in 2006 si a lansat, in cei cinci ani de existenta pe scena muzicala, albumele Am cu ce si Bucuresti, precum si single-ul Papusea masculina.

Trupa este recunoscuta pentru cantece ca Fata mea, Banii, Papusea masculina si Dusmania. Artanu si colegii sai au anuntat ca lucreaza deja la noi piese, dar ca sound-ul va fi diferit fata de albumele precedente: "un rock modern, din care va lipsi influenta orientala".

Reinfiintarea trupei Partizan are loc la jumatate de an de la plecarea lui Artanu din cadrul formatiei Timpuri Noi. Noua formula a formatiei Timpuri Noi, cu Tica Alexe la voce, a fost promovata printr-o serie de concerte in mai si iunie 2010, o ultima aparitie a lui Artanu (ca invitat special) avand loc pe 28 mai.