Considerati pioneri ai trip-hop-ului, britanicii de la Morcheeba revin in Romania pe 5 octombrie, la Sala Palatului, informeaza organizatorii. Trupa va fi prezenta in formula care i-a adus succesul international, alaturi de solista Skye Edwards.

MorcheebaFoto: myspace.com/morcheeba

Morcheeba viziteaza Romania pentru a patra oara, dupa concertele sustinute la B'ESTFEST 2007 (B'Estival), Peninsula Festival 2008 si in Clubul Fratelli din Bucuresti (2009).

Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (instrumente) si Skye Edwards (voce) se afla in turneul de promovare in Europa a albumului cu numarul sapte din cariera trupei, Blood Like Lemonade, dupa mai multe reprezentatii in Statele Unite ale Americii. Albumul a fost lansat pe 7 iunie, in Marea Britanie.

Celebrand revenirea in trupa a vocii lor preferate (Skye Edwards s-a desprins de Morcheeba in 2003 si s-a concentrat pe o cariera solo; a revenit in 2010), Ross si Paul Godfrey se intorc la stilul primelor lor albume cu Blood Like Lemonade.

La baza albumului sta inconfundabila lor amprenta downtempo, impletita cu trip-hop. Discul beneficiaza si de folosirea unor instrumente mai putin obisnuite pentru Morcheeba: pian african pe piesa Even Though sau muzicuta blues pe Mandala.

Paul spune ca "e albumul pe care ar fi trebuit sa-l scoatem dupa Big Calm, dar a trebuit sa exploram multe taramuri necunoscute ca sa ne intoarcem la locul de unde am plecat". Skye adauga: "Atunci cand ma intreaba prietenii cum suna noul album Morcheeba, le raspund ca suna... ca Morcheeba". Criticii spun simplu "e un clasic Morcheeba fabulos"."

"Un lucru pe care Morcheeba l-a cautat intotdeauna este sa scoata albume pe care nu le-a facut deja", spune Ross Godfrey. "As putea veni noaptea acasa din oras si as putea petrece ore intregi cautand prin mii de viniluri vechi, incercand sa gasesc acel unic disc perfect care sa se potriveasca momentului, si raspunsul este intotdeauna albumul pe care am vrut sa-l facem noi, cu sound-ul acela infundat de ora 3 dimineata, cald, nebulos, psihedelic".

Biletele, la pretul de 90 lei, 120 lei, 160 lei sau 200 lei in functie de categorie, se pot cumpara incepand cu 1 septembrie 2010 online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua nationala Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange si librariile Humanitas). Concertul este organizat de Events.

Despre Morcheeba

Morcheeba (mor = mijlocul drumului, cheeba = marijuana) a debutat pe scena britanica la mijlocul anilor '90 si a vandut pana in prezent sase milioane de discuri in intreaga lume. Initial, trupa a plecat la drum intr-o formula de trio, din care faceau parte Dj-ul Paul Gofrey, fratele sau, instrumentalistul Ross Godfrey, si vocalista Skye Edwards, pe care cei doi au intalnit-o la o petrecere.

Albumul de debut, Who Can You Trust, a fost lansat in 1996. Doi ani mai tarziu, a urmat Big Calm, cu un sound diferit, un melanj de soul, hip-hop, country si muzica electronica. Dupa Fragments Of Freedom (2000) si Charango (2002), Morcheeba a lansat un material care a inclus cele mai bune hituri ale trupei, Parts Of The Process (The Very Best Of Morcheeba), in 2003.

Dupa cinci albume, Skye Edwards si fratii Godfrey au luat-o pe drumuri separate. Skye Edwards s-a concentrat pe o cariera solo si a lansat pe piata doua albume: Mind How You Go (2006) si Keeping Secrets (2009).

In 2005, Morcheeba a inregistrat The Antidote cu ajutorul lui Daisy Martey (fosta membra a trupei Noonday Underground), care a inlocuit-o pe Skye Edwards. In acelasi an, Daisy Martey a fost indepartata din trupa si au fost lansate inca doua materiale, compilatiile The Platinum Collection si Get Mashed (by Kool DJ Klear).

In 2009 a vazut lumina zilei cel de-al saselea album de studio din istoria trupei, Dive Deep, inregistrat cu contributia mai multor solisti, printre care Judie Tzuke, Thomas Dybdahl, Cool Calm Pete si Manda. Locul lui Daisy Martey a fost luat de o alta solista - Jody Sternberg – pentru aparitiile live, dar in turneul intreprins anul trecut pentru promovarea albumului Dive Deep, fratii Godfrey au adus-o in lumina reflectoarelor pe cantareata franceza Manda.

In aceasta formula formatia Morcheeba a putut fi vazuta si Bucuresti, in 2009, in cadrul unui spectacol sold-out. "Ne-a placut foarte mult concertul din Romania de anul trecut. Am cantat intr-un club bucurestean ultraplin, unde ne-am simtit nemaipomenit de bine si ne-am bucurat de invitatia de a reveni", spune Paul Gofrey.

Anul acesta, membrii trupei Morcheeba s-au reunit cu vocalista Skye, si au marcat acest lucru prin finalizarea celui de-al saptelea album al carierei lor, Blood Like Lemonade.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.