Colajele lui Ion Barladeanu vor fi expuse pe biroul lui Nicolae Ceausescu din Sala Palatului
Lucrarile vor fi expuse in holul Salii Palatului, chiar pe biroul din cabinetul pe care Nicolae Ceausescu il detinea in incinta cladirii.
Ion Barladeanu isi va prezenta personal lucrarile. O parte dintre ele fac parte din expozitia Realpolitik, vernisata in 2008 la Galeria H'Art.
Artistul a selectat timp de mai bine de 30 de ani imagini din reviste si a realizat o serie de colaje unice, creand o lume imaginara proto-pop simultana cu miscarea din Occident, insa fara sa aiba stiinta de ea. Ceausescu ocupa un loc aparte intre colajele artistului.
Toti membrii parlamentului actual, precum si cei trei presedinti ai Romaniei postdecembriste, au fost invitati la proiectia-eveniment a filmului lui Andrei Ujica, joi, de la ora 18.00, la Sala Palatului.
Proiectia are loc intr-un loc simbolic pentru Republica Socialista Romania - Sala Palatului, cea in care Nicolae Ceausescu isi sustinea congresele, in aplauzele si ovatiile membrilor Partidului Comunist.
Conceput ca un eseu, fara voice-over sau comentarii din off, din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, filmul acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu.
Cele 127 de personaje care apar pe marele ecran pot fi regasite intr-o brosura bilingva - in romana si engleza - creata special pentru proiectia de la Sala Palatului si care va fi distribuita gratuit. Ghidul "who's who" in Autobiografia lui Nicolae Ceausescu contine microbiografii realizate de catre cercetatori de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc despre fosti demnitari comunisti, generali de securitate si membri importanti ai PCR.
Proiectia de la Sala Palatului este subtitrata in limba engleza. Intre 29 octombrie si 4 noiembrie, filmul poate fi vizionat cu subtitrare in engleza si la Cinema Studio din Capitala.
Intrarea este deschisa publicului. Elevii si studentii au acces gratuit la proiectie, in limita locurilor disponibile, pe baza carnetelor de elev, respectiv student.
Biletele costa 5 lei si pot fi cumparate de la Sala Palatului si din reteaua biletoo.ro (Libraria Eminescu, Magazinul Victoria - Midola Music, Muzica Store, Palatul National al Copiilor).
Pe langa biletele obisnuite, romanii care mai pastreaza in colectiile personale bancnote de 5 lei din perioada comunista le pot folosi pentru a intra la premiera de gala a filmului regizat de Andrei Ujica. Bancnotele vechi raman in posesia spectatorilor, dupa ce au fost prezentate la intrare.
Din 29 octombrie, filmul va fi proiectat in Bucuresti la Hollywood Multiplex, AFI Cotroceni, Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. In tara, va fi proiectat la Cinema Studio din Timisoara si Cinema Victoria din Cluj.
Vezi aici site-ul oficial al peliculei.
VIDEO FOTOGALERIE Ion Barladeanu - artist plastic, fost homeless: „Si-a dat seama toata lumea – om simplu din gunoaie sa ajunga asa de celebru si sa fie aplaudat la scena deschisa”
VIDEO Autobiografia lui Nicolae Ceausescu - premiu pentru cel mai bun film documentar la un festival din Norvegia
Cineastul Andrei Ujica a discutat online cu cititorii despre "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu"
Biletul la premiera filmului "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" poate fi cumparat si cu bancnota comunista de 5 lei
Trei regizori pentru Nicolae Ceauşescu

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
tipul e genial!
din ce stiu prin anii 70 erau bancnote de 1 leu si de 3 lei.
daca nu stii de ce zici ?