​Cunoscut si ca Florian din Transilvania, Mircea Florian este considerat intemeietorul muzicii folk din Romania, dar si un pasionat al muzicii experimentale si electronice. Cu ocazia expozitiei-eveniment "Spatiul Modernitatii Romanesti 1906-1947", desfasurate la mijlocul acestei saptamani la Muzeul Taranului Roman, artistul a prezentat performance-ul Predati-va, sunteti expusi!

Mircea FlorianFoto: Hotnews

Mircea Florian a creat de-a lungul carierei peste 130 de compozitii pentru instrumente solistice sau pentru ansambluri diferite de instrumente acustice sau sintetice. Lucrarile sale muzicale au fost prezentate in tari ca Germania, Italia, SUA, Belgia, Austria.

In cadrul performance-ului realizat de Mircea Florian la Clubul Taranului, au fost inserate fragmente audio din discursuri sustinute de arhitectii Octav Doicescu si Henriette Delavrancea-Gibory.

Fondurile de desene de arhitectura create de trei dintre cei mai importanti arhitecti ai Romaniei (Octav Doicescu, Paul Smarandescu si Henriette Delavrancea-Gibory) au stat la baza expozitiei-eveniment "Spatiul Modernitatii Romanesti 1906-1947", ce va putea fi vizitata la Sala Oaspeti a Muzeului Taranului Roman, pana pe 12 decembrie 2010.