Prezentarea colectiei Mes enfants a Alexandrinei Hristov, expozitia Flori de mina, concertul Noaptea muzicii de film, festivalul British Bands in Control, dezbaterea "Satul romanesc, sat European", Zilele Filmului German si Targul National de Nunti E-Marriage Fest sunt cateva dintre evenimentele la care bucurestenii pot participa saptamana aceasta.

Pana pe 6 noiembrie, ora 18:00, Muzeul National de Geologie va gazdui expozitia "Flori de mina", participantii la eveniment avand la dispozitie 80 dintre cele mai reprezentative esantioane din multitudinea de "flori de mina” descoperite in regiunea Baia Mare: cuart, galena, marcasita, sfalerit, gips, calcit alb, galben sau roz, rodocrozit, baritina albastra sau rosie, spectaculoase stibine etc, scheelit-ul, whewhellit-ul sau sfera de calcit negru.

In perioada 1-4 noiembrie, cinefilii au la dispozitie sapte lungmetraje si un scurtmetraj, cu ocazia festivalului Zilele Filmului German. Peliculele vor rula pe Bd. Magheru, nr. 29, la Cinema Studio. Programul poate fi gasit aici.

Pe 1 noiembrie, la Opera Nationala din Bucuresti, la ora 19:00, Alexandrina Hristov prezinta colectia "Mes enfants", peste 50 de lucrari in ulei sau acril, care ilustreaza "copii stand la masa, costumati in iepurasi si ursi, melancolici sau zambareti, cu fluturi sau jucarii".

Pentru realizarea picturilor, artista s-a inspirat din "jucariile vintage si fotografiile vechi, animalutele cu blana si urechi".

Vernisajul va fi urmat, incepand cu 20:00, de un concert Alexandrina. Expozitia va fi deschisa pana pe data de 22 noiembrie.

Miercuri, in Sala de Cinema a Palatului Cercului Militar National, conferentiarul dr. Adrian Majuru va sustine, incepand cu 17:15, conferinta "Bucuresti - o scurta istorie".

Tot miercuri, Orchestra Reprezentativa a Armatei va sustine Noaptea muzicii de film, un concert in care se regasesc teme muzicale din filme celebre, precum Piratii din Caraibe, Dansand cu lupii, Batman, James Bond, Das Boot, Indiana Jones, Robin Hood sau Moment for Morricone. Evenimentul va avea loc la Palatul National al Copiilor, de la ora 20:00. Intrarea costa 35 de lei.

Joi, de la 18:00, Clubul Taranului propune dezbaterea "Satul romanesc, sat European". Mai tarziu, Raz Ohara and the Odd Orchestra concerteaza in clubul Kulturhaus, in cadrul festivalului Viata e frumoasa. In aceeasi seara, ZOB ca sustine in Club Tribute, dupa ora 23:00, spectacolul "Green Day - Romanian Idiot".

Tot joi, de la 18.00, va fi vernisata, in foaierul Teatrului National de Opereta, expozitia de fotografii si costume "Opereta - 60 de ani".

Incepand cu data de 4 noiembrie, bucurestenii vor putea participa la festivalul "Viata e frumoasa!”. Pana pe 14 noiembrie, evenimentul va gazdui peste 80 de evenimente. Programul complet poate fi vazut aici.

Tot pe 4 noiembrie incepe si festivalul British Bands in Control. In zilele de 4, 5 si 6 noiembrie, nume de referinta ale muzicii indie vor urca pe scena clubului Control: Gallon Drunk (joi; intrarea costa 35 de lei), We Have Band (vineri, intrarea costa 35 de lei) si Doll & The Kicks (sambata; intrarea: 30 de lei).

Vineri, in Aula BCU, de la 19:00, Mihai Maniutiu va sustine conferinta Actorul si mastile lui, in cadrul evenimentului Cultura bate criza. De la 19.30, la Ceainaria Carturesti (Verona) va putea fi vizionat spectacolul "Cirque du soleil": "Quidam".

In perioada 5-7 noiembrie se desfasoara, in Piata Constitutiei, Targul National de Nunti E-Marriage Fest.

Program expozitional:

  • Vineri (5 noiembrie) : 12.00-20.00
  • Sambata (6 noiembrie): 10.00-20.00
  • Duminica (7 noiembrie): 10.00-18.00

Sambata, de la 22.00, TNO va gazdui o seara traditionala maghiara, in cadrul evenimentului Viata e frumoasa. In aceeasi zi, la Rotonda Bibliotecii Nationale a Romaniei, Tudor Anghelescu va oferi o seara de tango argentinian, de la 19:00, in cadrul evenimentului Hibernalului de Iarna.

Duminica, tot in cadrul festivalului Viata e frumoasa, Sala Radio va gazdui, de la 19:00, concertul formatiei britanice The Tiger Lillies.​