"S&F" (Simfonie & Film) ar putea fi rezumat concertului sustinut saptamana aceasta, la Palatul National al Copiilor, de Orchestra Reprezentativa a Armatei. Printre piesele prezentate in cadrul evenimentului Noaptea Muzicii de Film s-au aflat coloanele muzicale ale unor pelicule celebre, precum Batman, James Bond, Dansand cu lupii, Robin Hood, Indiana Jones, Piratii din Caraibe, Das Boot (povestea submarinului U-96). Atmosfera de western a fost adusa prin interpretarea unui Moment for Morricone, iar ca bis s-a cantat Smoke On Water, piesa formatiei Deep Purple.

Noaptea Muzicii de FilmFoto: Hotnews

Orchestra Reprezentativa a Armatei a evoluat sub bagheta directorului muzical Aurel Manciu, muzica prezentata fiind sustinuta de proiectii cu imagini reprezentative.

Dansand cu lupii a fost premiat cu 7 oscaruri, printre care Cea mai buna regie, Cea mai buna filmare si Cea mai buna muzica de film.

Exista patru filme Indiana Jones, toate regizate de Steven Spielberg, intr-unul dintre ele jucand si tatal celebrului regizor. John Williams, compozitorul celebrei teme Indiana Jones, a fost nominalizat la Oscar pentru aceasta muzica.

Ennio Morricone este un compozitor italian de muzica de film. A creat muzica pentru mai mult de 500 de filme si seriale. Este apreciat mai ales pentru coloanele sonore ale celor peste 30 de westernuri pe care le-a facut.

Morricone a creat muzica filmelor western "spaghetti" The Good, The Bad and the Ugly si Once Upon A Time In The West. In 2007 a primit premiul de onoare pentru intreaga cariera la Oscar.

Moment for Mirrocone cuprinde si celebrul Ecstasy of Gold, creat de Morricone pentru The Good, the Bad and the Ugly si folosit de Metallica drept intro pentru in concertele lor.