Ajutat de Vlady Cnejevici (clape), Teo Boar (chitara), Marian Mihailescu (chitara bas) si Cristi Iorga (tobe), dar si de Leo Iorga (ex-Cargo, ex-Compact), Mircea Baniciu a prezentat la mijlocul acestei saptamani, la Sala Palatului, albumul Best Of vol. 2, in cadrul unui spectacol ce a avut doua parti.

Ioan Gyuri Pascu si Mircea BaniciuFoto: captura ecran

Prima parte a concertului a fost dedicata hiturilor lansate de Mircea Baniciu de-a lungul anilor (Drum inapoi- "un cantec autobiografic"; Himera; Ceasornicarul) si a cuprins mai ales piese cantate in trecut alaturi de Pasarea Colibri: Un zvon ("cantec despre giamgii si despre geamurile sparte. Pe vremea de atunci, pana sa apara Florin Chilian cu termopanele lui, veneau geamgiii sa le repare"), Vara la tara, Scrisoare de bun ramas, In tren, Intelegere ("prima mea compozitie, eram usor trist, tocmai ma parasise prietena"), Hanul ulciorului nesecat ("l-am facut inainte de fuga orchestrei Phoenix in Germania. Un cantec care trebuia sa fie Phoenix"), Esarfa in dar ("Tin minte ca acum multa vreme, cand eram tanar, imi spuneau multe dintre fostele mele prietene ca sotul lor era undeva in casa si le certa: "Iar te uiti la televizor, iar canta ala acolo, inchide televizorul imediat!").

Dupa o pauza, celebrul folkist a cantat alaturi de fiica sa, Ana, melodiile La-nceput de drum si Spune-mi. A urcat apoi pe scena Ioan Gyuri Pascu, care i-a imitat pe Nicu Alifantis (Emotie de toamna) si pe Victor Socaciu (La un ceai) si a interpretat piesele Calatorie si Ploaia care va veni (melodie pe care obisnuia sa o cante Florian Pittis in cadrul formatiei Pasarea Colibri).

Seara a continuat cu aparitia lui Josef Kappl (ex-Phoenix), alaturi de care Mircea Baniciu a oferit cateva melodii ale trupei Phoenix: Pasarea Calandrinon, Vasiliscul si Aspida, Muzica si muzichia, Pasarea Rock, Mugur de fluier ("cu parere de rau, nu l-am compus noi, l-a compus..."), Mica tiganiada, Vremuri, Nunta, Andrii Popa.​