Pe data de 26 noiembrie, grupul Trei Parale sarbatoreste cinci ani de cand canta in aceeasi componenta. In cadrul unui spectacol aniversar ce va avea loc vineri, la Clubul Taranului, de la ora 21:00, formatia va canta piesele din programul Bazar (program de muzica veche romaneasca prin care grupul incearca reconstituirea muzicilor urbane de secol al XIX-lea din Moldova si Valahia), dar se melodii prezentate rar sau deloc in concerte, informeaza un comunicat.

Trei ParaleFoto: Nicu Ilfoveanu

Sunt sapte ani de cand numele de Trei parale aparea pentru prima data in public. In 2003 erau doar doi componenti si abia in 2005 se va coagula formula actuala. Grupul a ales sa-si sarbatoreasca pe 26 noiembrie 2010 cei cinci ani petrecuti impreuna.

Florin Iordan (cobza si fluiere), Daniel Pop (voce si fluiere), Beatrice Iordan (cobza) si Dinu Petrescu (dairea, toba, bendir) vor concerta vineri la clubul Taranului Roman, incepand cu ora 21.00.

Vor fi cantate binecunoscutele piese din programul Bazar - program de muzica veche romaneasca prin care grupul incearca reconstituirea muzicilor urbane de secol al XIX-lea din Moldova si Valahia - si melodii cantate mai rar sau deloc in concerte, melodii ce fac parte din proiecte viitoare ale grupului.

La sfarsitul lui 2008, Trei Parale si-au lansat primul album, intitulat Bazar. "Incercam sa recuperam o parte din muzicile care se cantau in secolul al XIX-lea, in Regat, in Valahia si in Moldova, in orasele, in targuri, in mahalale, in lumea urbana. Cu multe influente fantoma care in general veneau de la Istanbul, era o lume postfanariota. Modele importate de la Paris sau Istanbul faceau ca "incalceala culturala" sa se suprapuna pe "incalceala etnica", orasele romanesti cuprinzand importante mahalale tiganesti sau evreiesti, mai ales in Moldova. In urma unei sinteze locale, a rezultat o muzica in care putem sa ne regasim", spunea la acea vreme Florin Iordan, liderul trupei.

Afla mai multe despre trupa Trei Parale pe site-ul oficial.